Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; RO - 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro

Săptămâna: 19 - 26 martie 2017

1. Calendarul săptămânii
19 D † DUMINICA a 3-a din Post; Fer. Marcel Callo, m.
20 L † SF. IOSIF, soțul Sf. Fc. Maria; Ss. Ioan Nepomuk, pr. m.; Paul, Ciril, Eugen și îns. m.
21 M Sf. Nicolae de Flüe, pustnic
22 M Sf. Lia, văduvă
23 J Sf. Turibiu de Mongrovejo, ep. *
24 V Sf. Ecaterina a Suediei, călug.
25 S † BUNA-VESTIRE; Sf. Dismas
26 D † DUMINICA a 4-a din Post; Sf. Emanuel, m.

2. Luni, 20 martie, Sărbătoarea † SF. IOSIF, soțul Sf. Fc. Maria, sărbătoare de poruncă; În biserica noastră celebrăm două Sf. Liturghii: la orele 10.30 și 18.00. Sf. Liturghie solemnă a hramului Catedralei Sf. Iosif din București va fi celebrată la ora 18.30.

3. Marți, 14 martie, am început Trezena (13 Marți) de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, patronul Bisericii noastre. Urmează Marțea a II-a. Vă invităm să ne rugăm împreună și să parcurgem trezena participând la Sf. Liturghie, spovedindu-ne și împărtășindu-ne (pe cât este posibil) și aducând pâine, care va fi binecuvântată la sfârșitul rugăciunilor și apoi împărțită tuturor.

4. Sămbătă, 25 martie, sărbătoarea BUNA-VESTIRE; În biserica noastră celebrăm două Sf. Liturghii: la orele 10.30 și 18.00.

5. 24 de ore pentru Domnul. Această acțiune începe Vineri, 24 martie 2017 când în toate bisericile din Arhidieceză ne unim în rugăciune la Calea Sfintei Cruci și la Sfânta Liturghie; După Sfânta Liturghie de seară se expune Preasfântul Sacrament pentru un moment de adorație. Sâmbătă, 25 martie 2017 în toate bisericile din Arhidieceză preoții vor fi la dispoziția credincioșilor pentru Sacramentul Spovezii. În Catedrala Sf. Iosif din București începând de Sâmbătă, 25 martie, ora 19.30 şi până Duminică, 26 martie, ora 6.30, tinerii și adolescenții din parohiile bucureștene și din împrejurimi, însoțiți de preoți și persoane consacrate vor anima o „Veghe pe timpul nopții”, în fața Preasfântului Sacrament. Va fi și ocazie pentru Sfânta Spovadă! „Să punem din nou în centrul vieții noastre Sacramentul Reconcilierii, pentru că ne permite să atingem cu mâna măreția milostivirii. Va fi pentru fiecare penitent izvor de adevărată pace interioară” papa Francisc, Misericordiae vultus, 17. Parohia Sf. Anton va face adorație de la ora 0.50 pana la 1.30.

6. În timpul Postul Mare, în Biserica noastră, ne rugăm Calea Sfintei Cruci Vinerea după Sf. Liturghie de la orele 18.00 (după ritualul Sf. Împărtășanii) și Duminica de la orele 17.30 înainte de Sf. Liturghie de seară. De asemenea, în timpul Postului Mare, Duminica facem și Adorație euharistică între orele 16.30 - 17.30. Vă invităm să participați la aceste momente de rugăciune.

7. În perioada 1 martie - 9 aprilie 2017, în București are loc campania 40 de Zile pentru Viaţă. Arhiepiscopul nostru Dr. Ioan Robu ne invită să sprijinim această iniţiativă prin rugăciune, post, și veghe de rugăciune (Veghe pașnică în stradă) care va avea loc în zona Spitalului Universitar de Urgenţă (pe Splaiul Independenței, vizavi de Spitalul Universitar de Urgență).

8. Toți copiii sunt așteptați după Sf. Liturghie pentru pregătirea catehetică la sala de cateheză, iar copiii de la prima Sfântă Împărtășanie sunt așteptați la capela bisericii. Adolescenții și tinerii parohiei sunt așteptați Sâmbăta, la orele 16.00 pentru cateheza destinată lor. Coriștii sunt rugați pentru repetiție în Biserică (cei care au ureche muzicală și voce sunt așteptați să facă parte din corul bisericii noastre) Mulțumim anticipat pentru colaborare!

9. La ieșirea din Biserică puteți procura revista noastră Actualitatea Creștină; de asemenea găsiți Declarația 230 prin care puteți dona 2% din impozitul anual pe venit. Mulțumim frumos pentru bunăvoință!

NE INCHINĂM TIE, CRISTOASE, ȘI TE BINECUVÂNTĂM
CĂCI PRIN SFANTA TA CRUCE, AI RASCUMPĂRAT LUMEA!

Categories: Anunturi, Sf Anton