Săptămâna: 22 - 29 Noiembrie 2020

1. Calendarul săptămânii
22 D † CRISTOS, REGELE UNIVERSULUI; Sf. Cecilia, fc. m.,
23 L Ss. Clement I, pp. m. *; Columban, abate *; Lucreţia, m.
24 M Ss. Martiri din Vietnam **
25 M Sf. Ecaterina din Alexandria, fc. m. *
26 J Ss. Siriciu, pp.; Leonard, pr.
27 V Sf. Virgil, ep.
28 S Ss. Teodora, călug.; Iacob, pr.
29 D † DUMINICA 1 din Advent; Sf. Saturnin, ep. m.

1. Duminică, 22 Noiembrie 2020, în Solemnitatea Domnului Nostru Isus Cristos, Regele Universului, în comuniune de credință și rugăciune cu toți credincioșii și bisericile catolice din lume vom face adorație euharistică în fața lui Isus din Preasfântul Sacrament. Programul Adorației euharistice în Biserica noastră începe la sfârșitul Sf. Liturghii de la 10:30 și va continua până la orele 18:00. Primii care vor face adorație sunt copiii, adolescenții și tinerii parohiei; la orele 15:00 vom face coronița Milostivirii divine; de asemenea vom face și Sf. Rozariu mediatat; Vă rugăm insistent să repectați toate condițiile sanitare impuse de pandemia de coronavirus. Pentru cei care nu pot ajunge din motive obiective la biserică vom face și transmisiune live pe pagina de facebook a parohiei noastre: facebook.com/sfAntonColentina.

Laudă și mulțumire să fie în orice moment!

Preasfântului și dumnezeiescului Sacrament!

De ce trebuie să-L adorăm pe Dumnezeu? Orice om în măsură să înțeleagă că este creatură a lui Dumnezeu îl va recunoaște și îl va adora pe Creatorul său; totuși, adorația creștină nu vede numai măreția, atotputernicia și sfințenia lui Dumnezeu. Îngenunchem și în fața iubirii divine, care, în Isus Cristos, s-a făcut om. Cine îl adoră pe Dumnezeu cu adevărat îngenunchează în fața Lui sau se prosternă; în aceste gesturi se exprimă adevărata realitate a raportului dintre om și Dumnezeu: noi suntem mici și Dumnezeu este mare; în același timp, omul nu este niciodată atât de mare ca atunci când îngenunchează în fața lui Dumnezeu în act de dăruire liberă. Necredinciosul care este în căutarea lui Dumnezeu și începe să se roage poate să găsească în acest mod calea spre Dumnezeu. (din YOUCAT - Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri, nr. 485)

2. Prin Decretul dat de Penitenţiaria Apostolică, anul acesta, în condițiile datorate pandemiei de «covid-19», indulgenţele plenare pentru credincioşii răposaţi au fost prorogate pentru toată luna noiembrie, cu adaptarea operelor pioase şi a condiţiilor pentru a garanta nevătămarea credincioşilor. La intrarea in biserica și la avizier precum și pe situl parohiei www.parohiasfanton.ro gasiți publicat decretul.

3. Am început novena la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Pentru a urma novena sau cele 9 Marti se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Impărtăsanie, dacă este posibil, și de asemenea un mic post sau o mică renunțare. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la biserică pâine, care va fi binecuvantată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci. Urmeaza Marțea a IX-a.

4. La ieșirea din Biserică puteți procura revista Actualitatea creștină și calendarele bisericești pentru 2021.

5. Ia si citeste! Asa cum odinioară Sf. Augustin a ascultat de inspiratiile Duhului Sfânt și s-a apropiat de cuvântul lui Dumnezeu și a început să citească Biblia sau Sf. Scriptură, tot astfel vă indemnăm ca la ieșirea din Biserică să împrumutați o carte din biblioteca parohiei noastre.


Odihna veşnică dă-le-o lor, Doamne!
Şi lumina cea fără de sfârşit să le strălucească lor!
Să se odihnească în pace! Amin.

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro