Săptămâna: 5 - 12 Mai 2019

1. Calendarul Săptămânii:
5 D † DUMINICA a III-a Paştelui; Ss. Angelo, călug. m.; Gottard, ep.
6 L Ss. Benedicta, fc.; Petru Nolasco, călug.
7 M Ss. Roza Venerini, călug.; Ghizela, regină; Anton Pecerski, pustnic
8 M Fer. Ieremia Valahul, călug. **; Sf. Victor, m.
9 J Ss. Isaia, profet; Pahomie, pustnic
10 V Fer. Ivan Merz, laic
11 S Sf. Mamert, ep.
12 D † DUMINICA a IV -a a Paştelui; Ss. Nereu şi Ahile, m.; Pancraţiu, m.

2. Continuăm înscrierile pentru pelerinajul organizat de Arhidieceza noastră cu ocazia vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc în România și a celebrării Sfintei Liturghii pe care o va prezida în Catedrala Sfântul Iosif, în după-amiaza zilei de 31 mai 2019. Pentru a putea participa la pelerinaj, este absolut necesar să vă înscrieți online pe site-ul de internet: inscrieri.papalabucuresti.ro. Regăsiți adresa de înscriere și pe afișele de la biserică. Înscrierile s-au prelungit până pe 15 Mai. Persoanele care nu au acces la sistemul online sau întâmpină dificultăți cu înscrierea sunt invitate la biroul parohial sau la Centrul de înscrieri al Arhiepiscopiei, de lângă Librăria Sf. Iosif. Centrul de înscriere ARCB Str. G-ral Berthelot, 19 010164 București, Tel. +40 212015410 Email: inscrieri @ arcb.ro; Program de asistență pentru înscrieri: Luni – Sâmbătă: 9.00 – 11.00 miercuri şi vineri: 16.00 – 18.00

3. Ca pregătire pentru întâlnirea cu Sfântul Părinte Papa Francisc, Arhidieceza noastră organizează Festivalul Bucuriei, Sâmbătă, 11 mai 2019, între orele 11.00 – 18.00, la Mănăstirea Sfânta Agnes din Popești Leordeni. Cu toții sunteți invitați: familii, copii, adolescenți, tineri, vârstnici, preoți, persoane consacrate. Intrarea este liberă. Programul include: ateliere pentru copii și tineri, pe grupe de vârstă (diverse activități recreative); concurs de gătit (preoți contra bucătari profesioniști); servirea prânzului cu bucatele pregătite la concurs, cateheză despre Sfântul Părinte, Sfânta Liturghie prezidată de unul dintre episcopii Arhidiecezei, concert al formației Verità și proiecție de film în aer liber. Vă rugăm să vă anunțați participarea la parohie până pe data de 7 mai, pentru a-i putea ajuta pe organizatori să pregătească cele necesare pentru eveniment. La ieșirea din Biserică veți primi niște pliante cu detalii despre acest eveniment.

4. Am început Trezena sau cele 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Foile sau acatistele pentru trezeză le găsiți la ieșirea din Biserică. Pentru a urma cele 13 Marti de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, și un mic post sau o mică jerfă. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată la sfârșitul Sf. Liturghii și mai apoi împărțită tuturor, în special săracilor. Urmează Marțea a VIII - a.

5. La ieșirea din Biserică mai găsiți revistel Actualitatea Creștină și de asemenea Declarația 230 prin care puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 2% din impozitul anual pe venit. Mulțumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia noastră.

6. Zilele acestea adunăm Cutia Speranței pentru a trimite ajutorul nostru copiilor din misiunea Arhidiecezei noastre din Kenia. Mulțumim tuturor pentru binele făcut.

7. După Sf. Liturghie toți copiii de la Prima Sf. Împărtășanie sunt așteptați în Biserică; elevii sunt așteptați la sala de cateheză, iar adolescenții și tinerii sunt așteptați la capela Bisericii.

Cristos a înviat! Adevărat a înviat!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115, Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785;www.parohiasfanton.ro


Categories: Anunturi, Sf Anton, Stiri