Duminică, 9 – 16 octombrie 2022

1. Calendarul săptămânii
9 D † DUMINICĂ a 28-a de peste an Ss. Dionisie, ep. şi îns., m.; Ioan Leonardi, pr.; Abraham, patriarh
10 L Sf. Daniel Comboni, ep.
11 M Ss. Ioan al XXIII-lea, pp. *; Filip, diacon; Alexandru Sauli, ep.
12 M Ss. Serafim, călug.; Felix al IV-lea, pp.
13 J Sf. Romeo, ep.; Fer. Alexandrina
14 V Sf. Calist I, pp. m. *
15 S Sf. Tereza din Avila, fc. înv. **
16 D † DUMINICA a 29-a de peste an; Ss. Margareta M. Alacoque, călug.; Hedviga, călug.; Longin, m.

2. Duminică, 9 octombrie 2022, va avea loc în București tradiționala procesiune cu relicva Sf. Papă Ioan Paul al II-lea, anticipând sărbătoarea Sfântului Ioan Paul al II-lea, comemorat în calendarul catolic în ziua de 22 octombrie. Procesiunea va porni de la monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, situat în apropierea sediului Nunțiaturii Apostolice din București (la intersecția străzilor Bd. Schitu Măgureanu cu Str. Pictor C. Stahi, în vecinătatea Parcului Cișmigiu) și va fi condusă de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București.
Programul:
- ora 15.15: Credincioșii, preoții, persoanele consacrate și ministranții se vor reuni la monumentul Sf. Ioan Paul al II-lea
- ora 15.30: Sf. Rozariu în fața monumentului, în prezența ÎPS Aurel Percă
- ora 16.00: Celebrare liturgică prezidată de Păstorul Arhidiecezei și binecuvântare cu relicva Sf. Papă Ioan Paul al II-lea
- ora 16.15: Procesiunea va porni spre Catedrala Sf. Iosif
- ora 16.45: Sf.Liturghie solemnă în Catedrala Sf. Iosif, prezidată de ÎPS Aurel Percă
Toți sunt invitați să participe la procesiune, care este un prilej de comuniune și de mărturisire în public a credinței catolice.

3. Marți,18 Octombrie 2022, începem Novena sau cele 9 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul spiritual al Bisericii noastre. Pentru a urma Novena de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, de asemenea un mic post sau o mică jertfă conform stării și sănătății proprii. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci.

4. Luna octombrie este în Biserica Catolică mai ales luna Sfântului Rozariu și luna misiunilor. Sf. Rozariu este rugăciunea închinată Mariei, Maicii Domnului, și este supranumită rugăciunea rozelor sau a trandafirilor. Prin Sf. Rozariu și mijlocirea Sfintei Fecioare Maria, de asemenea, a Sfintei Tereza a pruncului Isus, patroana misiunilor vrem ca angajarea noastră misionară să fie mai vie si mai rodnică. Vă invităm să ne rugăm zilnic Rozariul și totodată să luăm acasă “Cutia speranței” adică acea cutie misionară în care adunăm caritatea noastră pentru întrajutorarea misiunilor Arhidiecezei din Kenia: Turbi și Hurry Hills. Cutia o găsiți la intrarea în Biserică. Duminică, 23 octombrie 2022 vom celebra cu întreaga Biserică Catolică Ziua Mondială a Misiunilor cu tema: "Îmi veţi fi martori" (Fap 1,8). Mai jos găsiți integral textul mesajului papei Francisc. De la orele 12:00 ne vom ruga în Biserică Sf. Rozariu pentru pace împreună cu toți copiii, adolescenții și tinerii din parohia noastră. Invităm părinții, bunicii și toți credincioșii de bunăvoință să se alăture și să participe la această inițiativă. Multumim anticipat tuturor! Duminică 30 octombrie organizăm “Cafeaua antoniană” pentru misiuni. Împreună putem face mai mult bine!

5. Joi, 13 octombrie vom celebra Sf. Liturghie seara la orele 18:00. În cadru Sf. Liturghii o familie din parohie va sărbători nunta de argint.

6. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton pe care vi le recomandăm.

7. După binecuvântarea finală, toți elevii sunt așteptați la cateheză.

Lăudat să fie Isus Cristos!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro