Asociația caritativă Sf. Vincențiu de Paul

Conferința Sf. Anton – București 2

Asociația a luat naștere la inițiativa Dr. Cornelia Dragoste și a Dr. Alois Fauland (președintele asociației Sf. Vincențiu de Paul pe landul Stiria - Austria) în iunie 1994. Începutul a fost mai greu, dar pr. Dam Petre în ziua de Rusalii a anului 1994 a spus “Da, facem!” și Duhul Sfânt a făcut ca lucrurile să meargă bine și astfel sunt și astăzi.

În activitatea caritativă am fost sprijiniți de partenerii din Graz – Austria. În ultimii ani parteneriatul a fost mai rodnic ca urmare a unei bune colaborări între președinții și membrii din Graz și președintele din București.
Activitatea caritativă vine în sprijinul persoanelor și familiilor defavorizate. Apoi, în ultimi cincisprezece ani în timpul vacanței de vară am organizat tabere la mare pentru 15-20 elevi care provin din familii numeroase sau cu posibilității materiale reduse.

Activitatea spirituală s-a desfăsurat sub îndrumarea preoților parohiei: Pr. Dam Petre, pr. Liviu Bălăscuți și a actualmente a pr. Andrei Ciprian.
Numărul membrilor a fost la început de 21, astăzi mai sunt doar 7 activi, la care se adaugă simpatizanții. Sf. Vincențiu veghează însă neobosit asupra tuturor pentru ca asociația să meargă cu bine înainte.

Recunoștința noastră se îndreaptă în primul rând către Dumnezeu și mai apoi către patronul nostru spiritual, Sf. Vincețiun de Pau, pentru toate lucrurile bune împlinite până acum și totodată pentru darul celor 20 de ani de activitate.
 

Sf. Vincețiu de Paul, te rugăm ajută-ne și întărește-ne!
 

Președinte,
Răchițeanu Victoria Georgeta