Frații Misionari ai Carității

Str. Aleea Sargeţia, nr. 42, 022932 Bucureşti, sector 2
Tel: 0212404212
Superior: Fr. Francisc Kerketta

 

VIDEO: Interviu cu fratele Genaro

Prezentare: Fratii Misionari

Misiunea noastră constă în a-L întâlni, iubi și sluji pe Isus în persoana săracului. E vorba de a aduce Isus la săraci și pe săraci la Isus.

În București lucram mai ales cu oamenii străzii și, în concret, apostolatul nostru are trei puncte de lucru: Strada, Centru de zi și Găzduirea.

Mergem pe strada și la tinerii din canal pentru a întâlni săracul acolo unde este și asa cum este, ca să-i arătam ca este iubit și prețios în ochii lui Dumnezeu și în ochii noștri în ciuda marginalizării societății. Apoi sunt invitați să vina la noi la Centru de zi. Cei care vin la Centru de zi iau micul dejun, fac duș, schimbă hainele și rămân la prânz. Înainte de prânz celebram Sfânta Liturghie sau ne rugăm Rozariul. Uneori se întâmpla ca o persoana sa fie bolnavă sau cu probleme deosebite, atunci îi propunem sau ne cere să fie găzduită.

Cei care locuiesc la noi sunt ajutați nu numai din punct de vedere al sănătății dar și administrativ (buletin, certificat de naștere, asigurarea medicală, pensie, etc.) pentru că mulți sosesc fără niciun act. Fiecare este invitat să colaboreze, după capacitățile sale, asa cum se face într-o familie (curățirea legumelor, pregătirea meselor, spălarea vaselor, cumpărături, etc.).

În ceea ce facem dorim să ne gândim nu numai la nevoile fizice, psihice sau sociale, dar și la suflet asa încât omul să regăsească demnitatea sa ca persoană și demnitatea și frumusețea sa ca fiu al lui Dumnezeu. În fiecare zi ne rugăm împreună. În sfârșit, îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că cel ce era în strada și-a regăsit o viata noua din punct de vedere social și spiritual.

Fratele Gennaro MC


Stire:
Jubileul de 50 ani al Misionarilor caritatii

misionarii caritatii