Vatican News:

Noutăţi importante privind vizita papei Francisc în România

Un minut pe zi despre papa la TVR, o expoziţie de fotografie cu martirii credinţei din perioada comunistă, monografii speciale şi alte iniţiative marchează perioada celor o sută de zile care mai rămân până la vizita papei Francisc în România. Ne vorbeşte pe larg despre acestea într-un interviu pentru Vatican News - Radio Vatican pr. dr. Wilhelm Dancă, responsabil cu mass-media pentru acest eveniment din partea Conferinţei Episcopilor din România.

"Este nevoie de mai mare umanitate în ţara noastră, de mai mare unitate între creştini, de mai mare atenţie faţă de cei marginalizaţi, precum şi dorinţa unei mai strânse legături între generaţii. Aşteptăm şi dorim ca Sfântul Părinte să atingă aceste lucruri în discursurile sale şi în rugăciunile pe care le face pentru noi, astfel încât dorinţele acestea să devină şi fapte, cel puţin parţial". Este convingerea pr. dr. Wilhelm Dancă, decanul Facultăţii de Teologie Romano-Catolică a Universităţii din Bucureşti, responsabil cu mass-media pentru vizita papei Francisc în România. Programată în zilele 31 mai - 2 iunie 2019, vizita pontifului are etape la Bucureşti, Iaşi, Şumuleu Ciuc şi Blaj şi se desfăşoară sub motoul "Să mergem împreună!".

Aflat zilele trecute la Roma pentru o reuniune de pregătire a vizitei papale, pr. Wilhelm Dancă a răspuns cu amabilitate la solicitarea redacţiei noastre pentru un interviu despre noutăţile care marchează trecerea pragului psihologic al celor o sută de zile care mai rămân până la venirea pontifului în România.
Convorbirea, realizată în studioul "Karol Wojtyla" de la Radio Vatican, abordează mai întâi semnalele care au venit din partea presei în această primă lună de la anunţul oficial al vizitei. O parte consistentă a interviului se ocupă de iniţiativele care marchează parcursul de pregătire din perioada imediat următoare. În continuarea conversaţiei se face referinţă la vizita de acum 20 de ani a Sfântului Ioan Paul al II-lea în România şi legătura cu vizita papei Francisc. Pr. Wilhelm Dancă răspunde, succesiv, la întrebarea privind trăsăturile pastorale prin care crede că papa Francisc va reuşi să atingă inima credincioşilor din România şi a celor care vor urmări, în general, agenda călătoriei apostolice. În fine, se abordează aşteptările pe care le trezeşte în opinia publică şi în simţirea comună aşteptata vizită a Sfântului Părinte.

Vă oferim aici în format audio interviul realizat cu pr. dr. Wilhelm Dancă cu o sută de zile înainte de vizita papei. 

preluare: https://www.vaticannews.va/ro