Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; RO - 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro


Săptămâna: 1 - 8 Iulie 2018

1. Calendarul săptămânii
1 D † DUMINICA a 13-a de peste an; Sf. Aron, fratele lui Moise
2 L Sf. Bernardin Realino, pr.
3 M SF. TOMA, ap.
4 M Sf. Elisabeta a Portugaliei *; Ff. Piergiorgio Frassati; Maria Crocifissa Curcio, călug.
5 J Sf. Anton M. Zaccaria, pr. *
6 V Sf. Maria Goretti, fc. m. *,
7 S Fer. Benedict al XI-lea, pp.
8 D † DUMINICA a 14-a de peste an; Ss. Aquila şi Priscilla, soţi m.


2. Săptămâna aceasta avem Prima Vineri și Prima Sâmbătă din lună, cu devoțiunile la Preasfânta Inimă a lui Isus și la Inima Neprihănită a Mariei. Vineri, 6 Iulie 2018, vom vizita bolnavii și persoanele în vârstă din parohia noastră, iar seara, la sfârșitul Sf. Liturghii la orele 18.00, vom face adorație euharistică.

3. La ieșirea din Biserică găsiți revista Actualitatea creștină.

4. Arhiepiscopia Romano-Catolică de București a organizat la Muzeul Național de Artă al României o expoziție cu desene ale Fericitului Vladimir Ghika. Vizitând-o „vom fi introduși într-o lume imaginară, fantastică, o lume plină de mister, încărcată cu credință și har dumnezeiesc, puse în slujba Bisericii, în slujba aproapelui și a țării sale, România”, a declarat Anna Mária Orbán, curatorul expoziției. Știm că Fericitul Vladimir Ghika a desenat pentru a ilustra cărți despre caritatea creștină dar și pentru a oferi miniaturile sale la tombole de caritate. Tocmai de aceea expoziția este „in spiritu caritatis” și spiritul carității este cel emanat de aceste desene. Nu întâmplător printre obiectele expuse este și Relicva din Coroana de Spini a Mântuitorului – purtată peste tot de Mons. Ghika. Expoziția se poate vizita de miercuri până duminică, de la ora 10.00 la ora 18.00.

5. Vineri 6 iulie, vor începe înscrierile la programele de studii ale Facultății de Teologie Romano-Catolică, Universitatea din București. Anul acesta Facultatea pune la dispoziția viitorilor studenți două programe de licență - Studii religioase și Asistență socială și trei programe de master - Asistență socială, Comunicare biblică și eclezială și Patrimoniu creștin european. Pentru a deschide dosarul de înscriere sunt necesare două documente: buletinul de identiate și diploma de bacalaureat și/sau de licență. Se pot înscrie toți cei care doresc să-și completeze formarea umană și creștină, indiferent de vârstă și de confesiune. Vă recomandăm să va inscrieti. Se merită! Chiar dacă ultima zi de înscriere in sesiunea de vara este 23 iulie, vă invităm să vă înscrieți cât mai repede, deoarece Facultatea oferă burse de studii și locuri de cazare (pentru cei din provincie). Primul sosit, primul servit! Alte detalii găsiți pe www.ftcub.ro, dar și pe avizierul din fața bisericii. Sunteți așteptați cu drag!


Lăudat să fie Isus Cristos!

Categories: Anunturi, Sf Anton