Săptămâna:  1 – 8 Septembrie 2019

 1. Calendarul Săptămânii:

1 D DUMINICA a 22-a de peste an; Ss. Egidiu, abate; Iosue

2 L Fer. Ingrid, călug.

3 M Sf. Grigore cel Mare, pp. înv. **

4 M Ss. Rozalia, fc.; Moise, profet

5 J Sf. Tereza de Calcutta, călug.

6 V Sf. Zaharia, profet

7 S Sf. Regina, fc. m.

8 D DUMINICA a 23-a de peste an; Naşterea Sfintei Fecioare Maria; Sf. Toma din Villanova, ep.

 2. Săptămâna aceasta avem Prima Vineri și Prima Sâmbătă din lună, cu devoțiunile la Preasfânta Inimă a lui Isus și la Inima Neprihănită a Mariei. Vom vizita bolnavii și persoanele în vârstă din parohia noastră pentru Spovadă și Sf. Împărtășanie. Duminică, 8 Septembrie între orele 15.00-18.00, în Biserică, vom face Adorație euharistică în fața Preasfântului Sacrament.

3. Asociația Caritas Bucuresti dorește să sprijine persoanele din parohie, venind în întâmpinarea persoanelor cu dificultati materiale sau neputință temporară. Astfel, se pune la dispozitie serviciile din cantina socială și se oferă zilnic o masă caldă, după cum urmează:

  • Gratuit, pentru persoanele cu venituri mici și situatie sociala precară.
  • Plata simbolică, pentru persoanele cu posibilitati materiale insa care nu beneficiaza de suportul constant al apropiaților, nu se pot aproviziona cu alimente și nu pot găti.
  • Vă rugăm să ne aduceți la cunoștință acele cazuri (persoane, familii, vârstnici) care ar avea nevoie de livrarea mesei la domiciliu. Pentru cei deplasabili, masa se poate ridica de la sediul Asociația Caritas Bucuresti;

 4. Ia si citeste! Asa cum odinioară Sf. Augustin a ascultat de inspiratiile Duhului Sfant si s-a apropiat de cuvantul lui Dumnezeu, de Sf. Scriptură, tot astfel vă indemnăm să luați câte o carte din biblioteca parohiei noastre.

 5. Duminică, 8 Septembrie, toți elevii din parohia noastră sunt așteptați la Biserică pentru a primi binecuvântarea la început de an școlar în cadrul Sf. Liturghii duminicale. În timpul anului scolar cateheza și ora de religie se vor desfășura în parohia noastră după următorul program:

  • Duminica după Sf. Liturghie de la 10.30, elevii din clasele I-VIII (pe două grupe: clasele I-IV și V-VIII).
  • Cateheza tinerilor: pentru toți elevii din clasele IX- XII și pentru orice tânăr de bunăvoință.

 6. Am început încrierea copiilor pentru Prima Sfântă Impărtășanie.

 7. Sâmbătă, 7 Septembrie 2019, are loc pelerinajul anual diecezan la Sanctuarul Sfintei Fecioare Maria de pe Muntele Carmel. Tema din acest an a pelerinajului este „Să mergem împreună”. Pelerinajul începe la Balotești, la ora 10.30, cu un moment de rugăciune în apropierea Monumentului Eroilor. Traseul pelerinajului va traversa Pădurea Snagov, pelerinii urmând a ajunge la Sanctuar în jurul orei 15.30 unde, în biserica Mănăstirii, se va celebra Sf. Liturghie. Pelerinii sunt rugați să ia cu sine apă, prânz la pachet, încălţăminte adecvată, pălărie, rucsac, umbrelă sau pelerină.

8. Duminică, 8 Septembrie, la orele 11.00 va avea loc Sf. Liturghie de hram la Baratia. La ieșirea din Biserică mai găsiți revistele Actualitatea Creștină și Mesagerul Sf. Anton.

Lăudat să fie Isus Cristos!

 

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București

Parohia Sfântul Anton – Colentina

Str. Magnoliei, Nr. 113-115, Bucureşti, Sector 2;

Tel/Fax. 021/2410785;www.parohiasfanton.ro