Săptămâna: 10 -17 Aprilie 2022

1. Calendarul Săptămânii:
10 D † DUMINICA FLORIILOR; Ss. Apoloniu, pr. m.; Macarie
11 L Ss. Stanislau, ep. m.; Gemma Galgani, fc.
12 M Ss. Iuliu I, pp. m.; Sava Gotul, m.
13 M Sf. Martin I, pp. m.
14 J JOIA SFÂNTĂ (Cina Domnului) Ss. Tiburţiu, Valerian şi Maxim, m.; Liduina, fc.; Fer. Isabela, fc. m.
15 V VINEREA SFÂNTĂ (Patima şi moartea Domnului) (post şi ab.); Sf. Damian de Veuster, pr.
16 S SÂMBĂTA SFÂNTĂ; Ss. Bernadeta Soubirous, fc.; Benedict Iosif Labre
17 D † ÎNVIEREA DOMNULUI (PAŞTELE); Ss. Ilie, Paul şi Isidor, m.

2. Duminica, 10 aprilie 2022, vom celebra Duminica Floriilor. În Biserica noastră vom celebra două Sfinte Liturghii: la orele 10:30 și seara la 18:00. La orele 10:30 vom celebra Sf. Liturghie solemnă cu sfințirea ramurilor pe care le vom purta în procesiune.
În București procesiunea solemnă de Florii va începe de la Biserica Franceză „Sacré Coeur”, ora: 15:00, cu celebrarea de sfințire a ramurilor, și se va încheia la Catedrala „Sf. Iosif”. La sfârșitul procesiunii se va celebra Sfânta Liturghie solemnă de Florii prezidată de Arhiepiscopul Mitropolit Aurel PERCĂ. La această sărbătoare sunt invitați:
1. CREDINCIOŞII DIN PAROHII (copii, tineri, familii etc.) + TOATE PERSOANELE CONSACRATE
(ora 14:40, la Biserica Franceză, cu ramuri în mână)
2. TOŢI PREOŢII DIN BUCUREŞTI ȘI DIN VECINĂTATEA BUCUREȘTIULUI
(ora 14:40, la Biserica Franceză, cu „albă”, stolă roşie şi ramuri în mână)
3. TOŢI MINISTRANŢII DIN PAROHII
(ora 14:30 la Biserica Franceză, cu hăinuţele de ministrant şi ramuri în mână)
4. VOLUNTARII pentru buna organizare a procesiunii (ora 14:15, la Biserica Franceză)

3. Mulțumesc frumos pentru generozitatea manifestată la colecta și „Cafeaua antoniană” pentru misiunile Arhidiecezei noastre din Kenia, Africa. Dumnezeu să vă răsplătească!

4. Marți 15 Martie 2022 am început Trezenă sau cele 13 Marți de Rugăciuni la Sf. Anton de Padova, Sfântul minunilor, patronul spiritual al Bisericii și parohiei noastre. Pentru a urma trezena de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, de asemenea un mic post sau o mică jertfă conform stării și sanătății proprii. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci. Urmează Marțea a V-a.

5. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton, pe care vi le recomandăm.

6. După binecuvântare toți copiii de la Prima Sf. Împărtășanie sunt așteptați la capela, adolescenții și tinerii de la Mir, precum și toți ceilalți elevi și tineri sunt așteptați la sala de cateheză.

7. La ieșirea din biserică găsiți Declarația 230 pentru anul fiscal 2021. Toți cei care au lucrat anul trecut puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 3,5% din impozitul anual pe venit. Trebuie să completați declarația cu datele de identificare a contribuabilului și să semnați în partea de jos. Mulțumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia noastră.

8. Celebrarea Triduum-ului Pascal:
- Joia Sfântă, 14 Aprilie la orele 18:00: Sf. Liturghie a Cinei Domnului urmată de Adorație Euharistică la Capela de la subsolul Bisericii până la miezul nopții.

- Vinerea Sfântă, 15 Aprilie, (zi de post și abstinență):
La orele 17:30: Calea Sfintei Cruci
La orele 18:00: Celebrarea Pătimirii Domnului

- Sâmbătă, 16 Aprilie la orele 20:00: VIGILIA PASCALĂ - Sf. Liturghie a Învierii Domnului Isus Cristos. Pentru Spovadă puteți veni și în timpul zilei, cu cel putin două ore de Vigilie vom fi doi preoți la Spovezi. În timpul Vigiliei va fi un preot la scaunul de Spovadă. Va rugăm să nu lasați pentru ultimul moment pregătirea sufletească

DUMINICA PAȘTELUI, 17 Aprilie 2022: Sfintele Liturghii: la orele 10:30 şi la 18:00. La orele 10:30 vom celebra Sf. Liturghie solemnă din Ziua de Paște.

A DOUA ZI DE PAŞTI: Sfintele Liturghii: la orele 10:30 şi la 18:00

A TREIA ZI DE PAŞTI: Sfintele Liturghii: la orele 10:30 şi la 18:00; La orele 18:00 Sf. Liturghie cu Trezena la Sf. Anton de Padova, patronul Bisericii și al parohiei noastre.

- Ne-nchinăm Ție Cristoase și Te binecuvântăm!
- Căci prin Sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro