Săptămâna: 10 – 17 Mai 2020

1. Calendarul săptămânii
10 D † DUMINICA a 5-a a Paştelui; Fer. Ivan Merz, laic
11 L Sf. Mamert, ep.
12 M Ss. Nereu şi Ahile, m. *; Pancraţiu, m. *
13 M Sf. Fc. Maria de la Fatima *
14 J SF. MATIA, ap.,
15 V Sf. Isidor Plugarul
16 S Fer. Vladimir Ghika, pr. m. **
17 D † DUMINICA a 6-a a Paştelui; Sf. Pascal Baylon, călug.; Fer. Ioan Scheffler, ep. m.
2. Coroana Rozariului împotriva Coronavirusului: În această perioadă de mare încercare pentru noi toți datorită epidemiei de Coronavirus ne rugăm în fiecare zi în biserica noastră Coronița Milostivirii divine și Sf. Rozariu la orele 15:00 și transmitem live pe pagina de facebook a parohiei noastre (https://www.facebook.com/sfAntonColentina/). Vă invităm pe toți să vă uniți de acasă cu noi în rugăciune pentru a implora ajutorul și milostivirea divină.

3. Luna Mai, luna florilor, este închinată Sfintei Fecioare Maria. În fiecare seară, înainte de Sfintele Liturghii ne rugăm și cântăm litaniile la altarul Maicii Domnului.

4. Duminică 3 Mai, la rugăciunea de la miezul zilei, Regina coeli, Sfântul Părinte Papa Francisc și-a exprimat din nou apropierea sa de bolnavii de Covid-19 și de ceicare se dăruiesc îngrijirii tuturor celor care, într-un mod sau altul, suferă din cauza pandemici, și a anunțat că a acceptat „propunerea înaltului Comitet pentru Fraternitatea Umană, pentru ca la 14 mai, credincioși din toate religiile să se unească spiritual într-o zi de rugăciune și post, pentru a-l implora pe Dumnezeu să ajute omenirea ca să depășească pandemia de coronavirus”. Iar în încheiere, Papa a repetat cu un ton de invitație: „Amintiți-vă: la 14 mai, toți credincioșii împreună, credincioși din diferite tradiții, pentru a ne ruga, a posti și a face fapte de caritate”. Alături de toți creștinii și oamenii de bunăvoință din întreaga lume, ne vom uni cu postul nostru și rugăciunile noastre speciale, în ziua de 14 mai a.c„ preoții în biserici, iar credincioșii în casele lor, la locul de muncă sau acolo unde se vor afla, pentru a implora de la Dumnezeu ieșirea grabnică din situația de pandemie și revenirea la o viață normală din punct de vedere social și bisericesc.

5. Pregătirea copiilor pentru Prima Sf. Împărtășanie în această perioadă va fi online.

6. Marți, 17 Martie 2020, am început Trezena sau cele 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Urmează Marțea a IX-a.

7. La intrarea în Biserică găsiți Declarația 230 prin care puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 3,5% din impozitul anual pe venit. Cei care doresc pot descarca de pe site-ul parohiei (www.parohiasfanton.ro)sau de pe pagina de facebook a parohiei declaratia. Mulțumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia.

8. În perioada 7 -15 Mai 2020, vă invităm la o novenă de rugăciuni în cinstea Fericitului Vladimir Ghika, preot martir. În data de 16 mai 2020, vom celebra comemorarea liturgică a Fericitului martir Vladimir Ghika, și îi vom mulțumi pentru harurile obținute prin mujlocirea lui. Fericitul Vladimir a fost și este sensibil la suferințele oamenilor, de aceea vă invităm să-i cerem ajutorul divin mai ales în contextul pandemiei de coronavirus. Totodată este un timp prielnic de implorare a unei minuni (semnul necesar pentru a înainta procesul de canonizare). Prin urmare, să implorăm de la bunul Dumnezeu prin mijlocirea Fericitului Vladimir chiar un semn divin, un miracol, o vindecare miraculoasă care să fie recunoscută ca răspuns la rugăciunile noastre, ale poporului credincios! Toate spre mai marea slavă a lui Dumnezeu!

Cristos a inviat!
Adevarat a inviat!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro