Duminică, 11 - 18 Decembrie 2022

1. Calendarul săptămânii
11 D † DUMINICA a 3-a din Advent; Sf. Damasus I, pp.
12 L Ss. Fc. Maria de la Guadalupe *; Epimah şi Alexandru, m.
13 M Ss. Lucia, fc. m. **; Otilia, călug.
14 M Sf. Ioan al Crucii, pr. înv. **
15 J Sf. Virginia, văduvă
16 V Ss. Adelaida, împ.; Aggeu, profet R.
17 S Sf. Cristofor, călug. R.
18 D † DUMINICA a 4-a din Advent; Ss. Malahia, profet; Graţian, ep.

2. În timpul Adventului, timpul de pregătire pentru sărbătoarea Crăciunului dedicăm o atentie deosebită etapei a treia a planului pastoral trienal (2022-2023), care este însoțită de prezentarea Sacramentelor de vindecare (Spovada și Ungerea bolnavilor). Începem să reflectăm în această duminică asupra Sacramentul Ungerii bolnavilor sau Maslului cu o cateheza asupra realitatea bolii și a suferinței. Cristos și valoarea suferinței.

3. În duminica a III-a din Advent, colecta din Bisericile noastre este destinată susținerii proiectelor Caritas București. Banii care vor fi stranși cu acestă ocazie vor fi folosiți pentru dezvoltarea Caritas-ului Parohial. Vrem ca în 2023 sa inființăm Caritas-uri Parohiale în marea majoritate a parohiilor din Arhidieceza Romano-Catolică de București. Va mulțumim frumos pentru generozitatea dvs!

4. În timpul Adventului, îi invităm pe toți copiii, adolescenții și tinerii din parohie și precum și toți cei de bunăvoință au participat la “Atelierul lui Moș Crăciun”. Activitatea comună și voluntară are un scop caritabil, iar lucrurile manuale și frumoase dedicate Nașterii Domnului le găsiți la intrarea în Biserică pentru a fi achizitionate cu o ofertă benevolă în scop caritabil (pregătirea unui dar de Crăciun pentru cei bolnavi, săraci și în vârstă). Împreună putem face mai mult bine! La ultimul atelier au participat un grup copii și tineri de la parohia Sf. Fecioară Maria - Regină, Cioplea, în frunte cu pr. Petrică Boroș și le mulțumim frumos.

5. Marți,18 Octombrie 2022, am început Novena sau cele 9 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul spiritual al Bisericii noastre. Pentru a urma Novena de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, de asemenea un mic post sau o mică jertfă conform stării și sănătății proprii. Cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci. Urmează Marțea a IX-a.

6. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton, pe care vi le recomandăm, și, de asemenea, calendarele bisericesti pentru 2023.

7. Sâmbăta următoare, 17 decembrie, în Catedrala ”Sfântul Iosif”, începând cu ora 14:00 se va desfășura tradiționalul concert ”Christus natus est!”. Concertul este organizat de către Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului și este animat de adolescenții și tinerii, dar nu numai, din parohiile bucureștene și împrejurimi. Anul acesta evenimentul va avea și un caracter caritabil, organizatorii colectând alimente neperisabile care vor ajunge la familiile nevoiașe înainte de sărbători. Pentru cei care nu se pot deplasa până la Catedrală evenimentul va fi transmis și prin intermediu televiziunii Angelus TV. Participă și parohia noastră cu un grup de coriști. Vă invităm sa-i urmăriți!

8. După binecuvântare toți coriștii sunt rugați să participe la repetițiile de la cor.

Lăudat să fie Isus Cristos!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro