Săptămâna: 11 – 18 Septembrie 2022

1. Calendarul Săptămânii:
11 D † DUMINICA a 24-a de peste an; Ss. Prot şi Iacint, fraţi m.
12 L Preasf. Nume al Mariei *
13 M Sf. Ioan Gură de Aur, ep. înv. **
14 M ÎNĂLŢAREA SFINTEI CRUCI
15 J Sf. Fc. Maria Îndurerată **
16 V Ss. Corneliu, pp. m. şi Ciprian, ep. m. **; Ludmila, m.
17 S Ss. Robert Bellarmin, ep. înv. *; Hildegard de Bingen, fec. înv. *
18 D † DUMINICA a 25-a de peste an; Sf. Iosif din Copertino, pr.

2. Miercuri în Sărbătoarea ÎNĂLŢAREA SFINTEI CRUCI în Biserica noastră vom celebra două Sfintei Liturghii: la orele 10:30 și 18:00. Seara la orele 18:00 se celebrează și hramul la Biserica Sf. Cruce.

3. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton, pe care vi le recomandăm.

4. După Sf. Liturghie de la orele 10:30 copii si tinerii sunt rugați să participe la cateheză.
"Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci împărăţia cerurilor este a acelora care sunt ca ei". (Matei 19,14)

Cateheza copiilor și a tinerilor:

Iubiți părinţi şi bunici,
Dragi copii și tineri,
Educaţia religioasă are un rol de neînlocuit în formarea conştiinţei copiilor şi tinerilor, și contribuie mai ales la cunoașterea și alegerea drumului adevărat în viață, de aceea vă invitam să participați la săptămânal la cateheza parohială.
Un copil catehizat e un copil mai pregătit pentru viață. Un tânăr catehizat e un tânăr capabil să discearnă și să aleagă mai bine ceea ce îl ajută în viitorul pe care-l visează.
Dragi părinți, dragi bunici, vă invităm ca împreună să ne îndeplinim datoria creștinească de a transmite copiilor o educaţie religioasă adecvată în confesiunea proprie pentru un bine personal, familial cât și comunitar. Catehezele vor avea loc Duminica după Sf. Liturghie de la orele 10:30 pe grupe și cu participarea mai multor cateheți din parohie în sala de cateheză și la capela Bisericii noastre!
N.B. Cateheza duminicală ține și locul Orei de religie în situația în care nu se poate asigura la școală ora de religie în confesiunea proprie. Fiecare copil are dreptul de a fi educat religios în confesiunea proprie. Mulțumim anticipat tuturor pentru disponibilitate și colaborare!

5. Marți 18 Octombrie 2022 începem Novena sau cele 9 Marți de Rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor, patronul spiritual al Bisericii și parohiei noastre. Pentru a urma novena de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, de asemenea un mic post sau o mică jertfă conform stării și sănătății proprii. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci.

Lăudat să fie Isus Cristos!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro