Anunțuri, Duminică 12 – 19 Decembrie 2021

1. Calendarul Săptămânii:
12 D † DUMINICA a 3-a din Advent; Ss. Fc. Maria de la Guadalupe; Epimah şi Alexandru, m.
13 L Ss. Lucia, fc. m. **; Otilia, călug.
14 M Sf. Ioan al Crucii, pr. înv. **
15 M Sf. Virginia, văduvă
16 J Ss. Adelaida, împ.; Aggeu, profet
17 V Sf. Cristofor, călug.
18 S Ss. Malahia, profet; Graţian, ep.
19 D † DUMINICA a 4-a din Advent; Fer. Urban al V-lea, pp.

2. Colecta de Duminica 12 Decembrie este pentru Asociația Caritas București.

3. În noul An Pastoral 2021-2022, ÎPS Aurel PERCĂ ne invită să aprofundăm Sacramentele – temelia vieții creștine: Sacramentele inițierii creştine. În a treia Duminică a Adventului ne oprim asupra Iniţierii creştine a adulţilor.

4. În timpul Adventului, copii și tinerii sunteți invitați alături de voluntari și de toți cei de bunăvoință să participați la “Atelierul lui Moș Crăciun”. La această activitate sunt bineveniți și toți cei de bunăvoință care nu fac parte din parohie dar care doresc să se implice în acest atelier fie pentru scopul caritabil fie pentru a se pregăti creștinește împreună cu noi la frumoasa sărbătoare a Crăciunului. Atelierul va avea loc la sala de cateheză a parohiei noastre dar în contextul pandemiei și în casele fiecărui participant dacă din motive sanitare nu poate ajunge la biserica. Lucrurile manuale și frumoase pe care le face vor fi expune la întrarea în Biserică cu posibilitatea de achiziționare. Ofertele sunt benevole și au ca scop pregătirea unui dar de sărbătoarea Crăciunului celor bolnavi, persoanelor în vârstă și sărace din parohie și nu numai. Orice faptă bună contează! Ultimul Atelier va fi Sâmbătă, 18 Decembrie, de la orele 14:00. Tot Sămbătă, 18 Decembrie de la orele 10:00 vom facem împodobirea Bisericii de Crăciun.

5. Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului vă invită Sâmbătă viitoare, 18 Decembrie, începând cu ora 14:00, la tradiționalul concert ”Christus natus est!”. Fie că participați fizic la eveniment, în Catedrala ”Sf. Iosif”, fie că îl urmăriți pe postul Angelus TV sau online pe canalul de YouTube ”Catedrala online”, festivalul de colinde reprezintă o plăcută oportunitate de a merge împreună, creștini de toate vârstele, spre sărbătoarea Nașterii Pruncușorului, într-o atmosferă specifică acestei perioade.

6. După binecuvântarea finală copiii, adolescenții de la Mir și tinerii sunt rugați să participe la catehezele destinate lor. Corisții sunt rugați să participe la repetiția pentru concert.

7. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton pe care vi le recomand și de asemenea, calendarele bisericești pentru 2022, precum și lucrurile de la Atelierul lui Moș Crăciun.

Advent binecuvântat tuturor!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro