Săptămâna: 12 -19 Mai 2019

1. Calendarul Săptămânii:
12 D † DUMINICA a IV -a a Paştelui; Ss. Nereu şi Ahile, m.; Pancraţiu, m.
13 L Sf. Fc. Maria de la Fatima *
14 M SF. MATIA, ap.
15 M Sf. Isidor Plugarul
16 J Fer. Vladimir Ghika, pr. m. **
17 V Sf. Pascal Baylon, călug.; Fer. Ioan Scheffler, ep. m.
18 S Sf. Ioan I, pp. m. *.
19 D † DUMINICA a 5-a a Paştelui; Sf. Celestin al V-lea, pp.

2. Au mai rămas doar câteva zile în care vă puteți înscrie pentru a participa la Sfânta Liturghie prezidată de Papa Francisc în Catedrala Sfântul Iosif, Vineri, 31 Mai 2019, orele 18:10. Înscrierile se închid Miercuri, 15 Mai. Vă puteți înscrie pe platforma online inscrieri.papalabucuresti.ro., adresa notată și în afișele de la avizier. Vă reamintim că pentru Sfânta Liturghie celebrată de Sfântul Părinte la București, pe lângă spațiul amenajat pentru pelerinaj din zona Catedralei Sf. Iosif, în Piața Revoluției (în fața Ateneului Român), se pregătește o nouă zonă special amenajată pentru participarea activă la Sfânta Liturghie: 5000 de locuri pe scaune, sisteme audio-video, ocazie de Spovadă și primirea Sfintei Împărtășanii la Sfânta Liturghie. După Sfânta Liturghie, Papa Francisc va veni cu papamobilul în Piața Revoluției pentru a-i saluta pe pelerini. Persoanele care nu au acces la sistemul online sau întâmpină dificultăți cu înscrierea sunt invitate la biroul parohial sau la Centrul de înscrieri al Arhiepiscopiei, de lângă Librăria Sf. Iosif; Program de asistență pentru înscrieri: Luni – Sâmbătă: 9.00 – 11.00 miercuri şi vineri: 16.00 – 18.00

3. Am început Trezena sau cele 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Foile pentru rugăciuni sau acatistele trezenei le găsiți la ieșirea din Biserică. Pentru a urma cele 13 Marti de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, și un mic post sau o mică jerfă. Urmează Marțea a IX - a.

4. Miercuri, 15 Mai 2019, la orele 18.30, Excelența Sa Nunțiu Apostolic, Mons. Miguel Maury Buendía, împreună cu Mons. Guido Marini, Maestrul Celebrărilor Liturgice Pontificale, cu Mons. Vincenzo Peroni, ceremonierul de la Vatican, cu Ep. Mihai Frățilă, cu Ep. Cornel Damian și cu preoții implicați în organizarea vizitei Papei Francisc vor celebra o Sfântă Liturghie solemnă în Catedrala „Sf. Iosif” din București după intențiile Sfântului Părinte Papa Francisc și pentru reușita vizitei Sale Apostolice în România. Suntem invitați cu toții, preoți, persoane consacrate și laici, să participăm la această celebrare euharistică.

5. La ieșirea din Biserică mai găsiți revistele Actualitatea Creștină și de asemenea Declarația 230 prin care puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 2% din impozitul anual pe venit. Mulțumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia noastră.

6. Sâmbătă, 18 Mai 2019, va avea loc Inaugurarea Copilăriei Misionare Pontificale în România, sărbătoare la care sunt invitați toții copiii din parohiile noastre. La orele 10.30 Arhiepiscopul Mitropolit de București dr. Ioan Robu va prezida Sf. Liturghie în Catedrala “Sf. Iosif” din București. Tema propusă pentru această sărbătoare este “Botezați și trimiși. Mici misionari în lume”, fiind inspirată din propunerea Papei Francisc pentru “Luna Misionară Extraordinară, Octombrie 2019” și având scopul de a reînnoi spiritul misionar al Bisericii Universale. Copiii care doresc pot depune și adeziunea, înrolându-se ca membri ai CMP. Copiii care vor depune adeziunea vor primi un libret prin care sunt constituiți membri ai Operei Misionare a Sf. Părinte, un caledar cu intenții de rugăciuni și fapte de caritate pentru fiecare săptămână a anului și o brățară personalizată cu imaginea Sf. Părinte, a fondatorului Mons, Charles de Forbin-Janson și simbolul operei - Crucea Misionară. Toți copiii prezenți la sărbătoare vor primi un mic ghid care conține informații despre CMP și un steguleț pe care îl vor păstra ca amintire a acestei zile deosebite. Cu această ocazie se va lansa și imnul CMP. După Sf. Liturghie va avea loc un moment artistic, pregătit de copii din diferite parohii din București. La sfârțitul sărbătorii, copiii prezenți se vor bucura de o agapă frătească. La eveniment va fi prezentă sr. Roberta Tremarelli, Secretara Generală a Copilăriei Misionare Pontificale.

Cristos a înviat! Adevărat a înviat!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115, Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785;www.parohiasfanton.ro