Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; RO - 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro

Săptămâna: 12 -19 martie 2017

1. Calendarul săptămânii
12 D † DUMINICA a 2-a din Post; Ss. Inocențiu I, pp.; Alois Orione, pr.; Maximilian, m.
13 L Sf. Sabin, m.
14 M Sf. Matilda, regină; Fer. Iacob Cusmano, pr.
15 M Sf. Luiza de Marillac, călug.
16 J Sf. Iulian, m.
17 V Sf. Patriciu, ep.
18 S Sf. Ciril din Ierusalim, ep. înv. *
19 D † DUMINICA a 3-a din Post; Fer. Marcel Callo, m.

2. Marți, 14 martie, începem Trezena (13 Marți) de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, patronul Bisericii noastre. Vă invităm să ne rugăm împreună și să parcurgem această trezenă participând la Sf. Liturghii, spovedindu-ne și împărtășindu-ne (pe cât este posibil) și aducând la Biserica pâine, care va fi binecuvântată la sfârșitul rugăciunilor și apoi împărțită tuturor. Foile cu trezena se găsesc la ieșirea din Biserică și se aduc la sacristie.

3. În Miercurea cenușii am lansat CUTIA SPERANȚEI. Astfel, în timpul Postului Mare 2017, suntem invitați să susținem această acțiune caritativă lansată de Centrul Misionar Diecezan în Arhidieceză pentru întrajutorarea copiilor din misiunea Sololo, din Kenia - Africa. Cu toții trebuie să facem pomană, dar îi invităm în mod deosebit pe copii să renunțe la ceea ce li se cuvine: o bomboană, o ciocolată, o jucărie etc., iar echivalentul în lei să-l pună cutia speranței pentru o binefacere față de un alt copil din Sololo. Cutia speranței va fi adusă la Biserică după Paște, până pe 30 Aprilie.

4. În timpul Postul Mare, în Biserica noastră, ne rugăm Calea Sfintei Cruci Vinerea după Sf. Liturghie de la orele 18.00 (după ritualul Sf. Împărtășanii) și Duminica de la orele 17.30 înainte de Sf. Liturghie de seară. De asemenea, în timpul Postului Mare, Duminica vom face în biserică și Adorație euharistică între orele 16.30 - 17.30.

5. În perioada 1 martie - 9 aprilie 2017, în București va avea loc campania 40 de Zile pentru Viaţă. Arhiepiscopul nostru Dr. Ioan Robu ne invită să sprijinim această iniţiativă prin rugăciune, post, și veghe de rugăciune care va avea loc în zona Spitalului Universitar de Urgenţă (pe Splaiul Independenței, vizavi de Spitalul Universitar de Urgență).

6. Toți copiii sunt așteptați după Sf. Liturghie pentru pregătirea catehetică la sala de cateheză, iar copiii de la prima Sfântă Împărtășanie sunt așteptați la capela bisericii.

7. La ieșirea din Biserică puteți procura revista noastră Actualitatea Creștină; de asemenea găsiți Declarația 230 prin care puteți dona 2% din impozitul anual pe venit.

NE INCHINĂM TIE, CRISTOASE, ȘI TE BINECUVÂNTĂM
CĂCI PRIN SFANTA TA CRUCE, AI RASCUMPĂRAT LUMEA!

Categories: Anunturi, Sf Anton