Săptămâna, 12 -19 Martie 2023

1. Calendarul săptămânii
12 D † DUMINICA a 3-a din Post; Ss. Inocenţiu I, pp.; Alois Orione, pr.; Maximilian
13 L Sf. Sabin, m.
14 M Sf. Matilda, regină; Fer. Iacob Cusmano, pr.
15 M Sf. Luiza de Marillac, călug. UP
16 J Sf. Iulian, m.
17 V Sf. Patriciu, ep. *
18 S Sf. Ciril din Ierusalim, ep. înv. *
19 D † DUMINICA a 4-a din Post; Fer. Marcel Callo, m.

2. În timpul Postului mare vă invităm la rugăciunea comună: Calea Sfintei Cruci și Adorație Euharistică; Calea Sfintei Cruci în fiecare zi de Marți și Vineri de la orele 17:30 și Adorație euharistică: Duminica. Programul adorațiilor este următorul:
Duminică 12 Martie între orele 15:00 – 18:00
Duminică 19 Martie între orele 15:00 – 18:00
Duminică 26 Martie între orele 15:00 – 18:00

De asemenea, vă invităm să practicăm postul și pomana comună: în acest sens vă propunem “Cutia speranței”: în ea săadunăm ajutorul pentru misiunile Arhidiecezei Romano-Catolice din Kenia, Africa. La intrarea în Biserică găsiți "Cutia speranței" pe care vă invităm să o luați acasă pentru a aduna caritatea sau pomana dvs. pe tot parcusul Postului Mare. De asemnea văm organiza „Cafeaua antoniană” pentru ajutorarea bolnavilor și săracilor din parohie precum și pe cei pe care îi cunoaștem.

3. În timpul Postului Mare dedicăm o atentie deosebită etapei a treia a planului pastoral trienal (2022-2023), care este însoțită de prezentarea Sacramentelor de slujirea a comuniunii (Preoția și Căsătoria). În această Duminică continuăm să medităm asupra Sacramentului Preoției, mai exact asupra spiritualității sacredotale.

4. Marți 14 Martie 2023, începe Trezena de rugăciuni. Pentru a urma Trezena sau cele 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, și, de asemenea, un mic post sau o mică jertfă conform stării și sănătății proprii. Cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci. Vă invităm să ne rugăm prin mijlocirea Sf. Anton, sfântul Minunilor, atât pentru intențiile personale, cât și pentru încetarea războiului, pentru cei sinistrați, pentru cei bolnavi și ajutorarea familiilor. Credincioșii care doresc să lase un acatist online îl pot trimite fie pe adresa de mail: contact@parohiasfanton.ro fie direct pe pagina de Facebook a parohiei. Sfinte Antoane de Padova, roagă-te pentru noi!

5. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină, pe care vi le recomandăm.

6. Redirecționează 3.5% din impozitul tău către Parohia și Biserica ta Sf. Anton de Padova. Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de ajutor în plus bisericii tale. Într-o perioadă în care fiecare dintre noi e mai atent la cum își gestionează banii, să redirecționezi 3,5% din impozitul anual pe venit poate deveni mai important ca oricând pentru Biserică. Completând formularul 230 fie fizic și adus la Parohie (până la data de 15 mai), fie prin aplicația pusă la dispoziție de Parohie: https://redirectioneazaimpozit.ro/parohiasfantoncolentina sau scanând codul QR pe care îl găsiti pe flyerele de la intrare în Biserică, permiți redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit. Mulțumim frumos și vă asigurăm de rugăciunile noastre! Sfântul Anton de Padova să vă mijlocească tot harul și ajutorul de care aveți mai mare nevoie!

7. Copiii de la Prima Sfântă Impărtășanie sunt rugați ca după binecuvântarea finală să vină la capelă, iar ceilalți elevi sunt așteptați la sala de cateheză a parohiei.

8. Sâmbăta viitoare, 18 martie, începând cu ora 21:30, în catedrala ”Sfântul Iosif”, pe parcursul întregii nopți, se va desfășura o veghe nocturnă de rugăciune animată de grupurile de tineri din București și împrejurimi. Această activitate, coordonată de Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului, este o adaptare locală la inițiativa ”24 de ore pentru Domnul”, promovată de Dicasteriul pentru Evanghelizare din Vatican. Ordinea parohiilor, dar și alte detalii despre eveniment, puteți găsi în afișul de la avizier. Evenimentul va fi transmis și prin intermediul Angelus TV. Parohia noastră va fi animă adorația euharistică în intervalul orar 2:20-3:00. Vă invit pe toți să-i îndemnăm, să-i ajutăm și să-i însoțim pe adolescenții și tinerii din parohia noastră la această veghe nocturnă.

9. Duminica viitoare 19 Martie 2023 după Sf. Liturghie de la orele 10:30 vom organiza “Cafeaua antoniană” pentru susținerea misiunilor Arhidiecezei noastre din Kenia, Africa. Vă invit pe toți pentru implicare și participare! Mulțumesc frumos și Dumnezeu să vă răsplătească!

10. Ia si citește! Așa cum odinioară Sf. Augustin a ascultat de inspirațiile Duhului Sfânt și s-a apropiat de cuvântul lui Dumnezeu și a început să citească Biblia sau Sf. Scriptură, tot astfel vă îndemnăm ca la ieșirea din Biserică să împrumutați o carte din biblioteca parohiei noastre. Pentru această Duminică vă prezentăm și vă propunem trei cărți:

- La fiecare Sfântă Liturghie Duminica și în sărbători ascultăm prima lectură din Vechiul Testament în care Dumnezeu ne vorbește prin istoria poporului Israel și a profeților săi. Pentru o mai ușoară și plăcută apropiere de Vechiul Testament vă recomandăm cartea "Să construim Templul" de Jakob Streit care cuprinde povestiri biblice din istoria poporului lui Israel de la regele Solomon pînă la Ioan Botezătorul.
- A doua recomandare este broșura de numai 40 de pagini "Adună-ți puterile" de Albert Holenstein. Autorul ne încurajează să nu ne lăsăm viața la voia întâmplării, să ii dăm propriei credințe un impuls care va aduce roade bogate in viața noastră și va contribui în același timp la edificarea comunității și Bisericii.
- A treia recomandare este o carte pentru copii, dar nu numai, "Micul Prinț" de Antoine de Saint-Exupery intr-o ediție cu desenele autorului. De câte ori o recitim descoperim cu emoție și uimire că mereu simțim și înțelegem altceva. Tocmai de aceea, această carte se cere să fie recitită periodic. Recitită cu mintea și inima.

- Ne-nchinăm Ție Cristoase și Te binecuvântăm!
- Căci prin Sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!


Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro