Săptămâna: 13 - 20 Decembrie 2020

1. Calendarul săptămânii
13 D † DUMINICA a 3-a din Advent; Ss. Lucia, fc. m.; Otilia, călug.
14 L Sf. Ioan al Crucii, pr. înv. **,
15 M Sf. Virginia, văduvă
16 M Ss. Adelaida, împ.; Aggeu, profet,
17 J Sf. Cristofor, călug.
18 V Ss. Malahia, profet; Graţian, ep.,
19 S Fer. Urban al V-lea, pp.,
20 D † DUMINICA a 4-a din Advent; Sf. Zeferin, pp. m.

2. Colecta de Duminică, 13 Decembrie este destinată Caritas-ului Diecezan, pentru susținerea copilor lipsiți de ocrotire părintească, a familiilor nevoiașe și a bătrânilor, toți beneficiari ai Caritas-ului Arhidiecezei de București.

3. Joi, 17 Decembrie începem Novena de Crăciun, timp predilect de har pentru a ne pregăti și mai intens sufletele la apropiata sărbătoarea a Nașterii Domnului.

4. La data de 10 Octombrie 2020 s-a deschis în Arhidieceză anul pastoral trienal 2020-2023. În primul an pastoral, 2020-2021 se va prezenta Liturgia înțeleasă ca celebrare și viață. În timpul Adventului vom reflecta împreună Duminica asupra importanței temei liturgiei cu ajutorul catehezelor propuse de Oficiul pentru pastorala liturghică și Oficiul pentru cateheza din Arhidieceza. A treia Duminică este dedicată temei: Arta de a-i sluji Domnului.

5. În timpul Adventului, toți copiii, adolescenții și tinerii parohiei, precum și toți cei de bunăvoință sunt invitați să participe la “Atelierul lui Moș Crăciun”. Atelierul va avea loc Sâmbăta în casele fiecărui copil, adoleșcent, tânăr sau voluntar din parohia noastră. La această activitate sunt bineveniți și toți cei de bunăvoință care nu fac parte din parohie dar doresc să se implice fie pentru scopul caritabil al atelierului fie pentru a se pregăti impreună cu noi la sărbatoarea Crăciunului. În contextual actual al pandemiei fiecare va lucra acasă, iar legătura dintre participanți se va desfășura prin sesiuni pe zoom. Lucrurile manuale si frumoase pregătite vor fi expune la intrarea în biserica iar ofertele benevole sunt destinate pregătirii unui dar de Crăciun pentru bolnavii, persoanele în vârstă și săracii din parohia noastră și nu numai. Ultimul atelier va avea loc Sâmbătă, 19 Decembrie, de la orele 15:30 pe zoom.

6. La ieșirea din Biserică puteți procura revistele Actualitatea creștină, Mesagerul Sf. Anton și calendarele bisericești pentru 2021, precum și felicitările și decorațiunile de la atelierul nostru.

7. Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului și Signis România vă propun tradiționalul concert de colinde ”Christus natus est” într-o formă inedită, date fiind circumstanțele sociale actuale. Evenimentul va fi difuzat online, pe pagina de Facebook/Signis România, Sâmbăta următoare, 19 Decembrie, începând cu ora 16:00, în cadrul unei ediții speciale ”Ora catolică a tinerilor”. Sunteți invitați cu drag!

8. După Sf. Liturghie toți elevii sunt așteptați la sala de cateheza pentru o scurtă pregătire religioasă. Coriștii sunt rugați să participe la repețiile pentru Crăciun.

Advent binecuvântat!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro