Săptămâna: 13 - 20 Februarie 2022
1. Calendarul Săptămânii:
13 D † DUMINICA a 6-a de peste an; Sf. Martinian, pustnic
14 L SS. CIRIL, călug., şi METODIU, ep., patroni ai Europei; Valentin, pr. m.
15 M Sf. Claudiu de la Colombière, pr.
16 M Ss. Pamfil şi îns., m.
17 J Ss. Întemeietori ai Societăţii "Slujitorii Sf. Fc. Maria" *; Teodor, soldat m.
18 V Sf. Francisc Regis Clet, pr. m.; Fer. Ioan de Fiesole (Fra Angelico), călug.
19 S Sf. Mansuet, ep.
20 D † DUMINICA a 7-a de peste an; Sf. Elefterie, ep.
2. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton, pe care vi le recomandăm.
3. După binecuvântare toți copiii de la Prima Sf. Împărtășanie sunt așteptați la capela Bisericii, iar adolescenții și tinerii de la Mir la sala de cateheză, ceilalți elevi și tineri în sala de lângă capelă.
4. La ieșirea din biserică găsiți Declarația 230 pentru anul fiscal 2021. Toți cei care au lucrat anul trecut puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 3,5% din impozitul anual pe venit. Trebuie să completați declarația cu datele de identificare a contribuabilului și să semnați în partea de jos. Mulțumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia noastră.
5. Ia si citește! Așa cum odinioară Sf. Augustin a ascultat de inspirațiile Duhului Sfânt și s-a apropiat de cuvântul lui Dumnezeu și a început să citească Biblia sau Sf. Scriptură, tot astfel vă îndemnăm ca la ieșirea din Biserică să împrumutați o carte din biblioteca parohiei noastre. Astăzi vă invităm să descoperiți și să vă bucurați de trei cărți deosebite, "Tatăl Nostru" de Pr. Claudiu Dumea, "Gânduri pentru fiecare zi" de Fericitul Vladimir Ghica și "Maria - e mama mea!" Întâlniri ale Papei Francisc cu Maica Domnului.
În cartea "Tatăl Nostru" părintele Claudiu Dumea ne prezintă o analiză teologică și istorică a Rugăciunii Domnești și ne invită sa medităm asupra fiecărui rând din cea mai frumoasă rugăciune lăsată nouă de Domnul Nostru Isus Cristos. Chiar dacă cuvintele și formulele existau deja în credința iudeilor, conținutul și spiritul rugăciunii sunt cu totul noi. Când ucenicii erau cu Domnul Isus, au fost impresionați de felul în care se ruga și i-au cerut: Doamne, învață-ne să ne rugăm, așa cum Ioan i-a învățat pe ucenicii săi. Să ne rugăm și noi mai mult și mai bine Tatăl nostru.
"Sa dorim sfințenia nu pentru a ne plăcea nouă înșine ci pentru a plăcea lui Dumnezeu", ne îndeamnă Fericitul Vladimir Ghica, astăzi 13 februarie, în cărticica Gânduri pentru fiecare zi", a doua recomandare de lectură. Dacă citirea gândului zilei durează 10 secunde, meditația asupra semnificațiilor profunde ale gândului, poate dura mult mai mult. Vă invităm să vă bucurați de înțelepciunea și tăria credinței Fericitului Vladimir Ghica, care spunea "când pronunțăm numele Domnului Nostru Isus Cristos, ceva se schimbă în Univers". Să citim și să ne rugăm cu încredere la Fericitul Vladimir Ghica, care ne-a asigurat că Sfinții noi abia așteaptă rugăciunile noastre, abia așteaptă să intermedieze pentru noi la Dumnezeu.
Pe 11 februarie anul acesta a fost sărbătorită a 164-a aniversare a aparițiilor Fecioarei Maria Sfintei Bernadette Soubirous, fiica unui morar din Lourdes, apariții ce au avut loc între 11 februarie și 16 iulie 1858. A treia carte pe care v-o propunem este "Maria - e Mama mea! Întâlniri ale Papei Francisc cu Maica Domnului. Această carte dă mărturie despre iubirea unui fiu față de Maria, un fiu care astăzi ocupă scaunul apostolic de la Roma. La final, cartea include și o selecție de rugăciuni ale Papei recitare în diferite sanctuare mariane. Vă invităm, ca pornind de la experiența Papei Francisc să trăiți o întâlnire personală reînnoită cu Sf. Fecioară Maria.
6. În context sinodal, Colegiul romano-catolic ”Sfântul Iosif” din București, în colaborare cu Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului, propun adolescenților și tinerilor o experiență de credință inedită prin intermediul unui pelerinaj la Niculițel, în ziua de 1 iunie a.c. Evenimentul facilitează întâlnirea între credința personală și credința mărturisită până la martiriu a celor 4 creștini autohtoni: Zotic, Atal, Camasie și Filip. Înscrierile se realizează până pe data de 15 martie a.c. La acest eveniment sunt invitate să participe și celelalte categorii de credincioși. Mai multe detalii în afișul de la avizierul parohial.
7. Coriștii sunt rugați să participe la repetițiile de la cor.
Lăudat sa fie Isus Cristos!
Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro