Săptămâna: 13 – 20 Martie 2022
1. Calendarul Săptămânii:
13 D † DUMINICA a 2-a din Postul Mare; Sf. Sabin, m.
14 L Sf. Matilda, regină; Fer. Iacob Cusmano, pr.
15 M Sf. Luiza de Marillac, călug.
16 M Sf. Iulian, m.
17 J Sf. Patriciu, ep. *
18 V Sf. Ciril din Ierusalim, ep. înv. * LP
19 S † SF. IOSIF, soţul Sf. Fc. Maria; Fer. Marcel Callo, m.
20 D † DUMINICA a 3-a din Postul Mare; Ss. Ioan Nepomuk, pr. m.; Paul, Ciril, Eugen şi îns. m.

2. Mulțumim frumos pentru participarea la colecta din Duminica 6 Martie destinată ajutorării Ucrainei. Reamintesc că pentru a veni în ajutorul refugiaților, Caritas București ne solicită și o Colecta in bunuri: produse de igiena personala: pastă și periuțe pentru dinți, antiperspirant spray sau roll-on, șampon, gel de dus, șervetele umede, obiecte de igienă intimă pentru femei, pampers și pudră pentru copii; Produse alimentare: orez, paste făinoase, sos paste, conserve, sucuri, apa plata și minerala; produse de curățenie: detergent automat rufe, soluție spălat gresie și pardoseala, produse de curătenie pentru baie. Momentan NU se colectează haine și încălțăminte! Produsele vor fi aduse la parohia sau dacă sunt Cantități mari pot fi duse direct la sediul Caritas. Donațiile in bani pot fi lăsate la parohii sau depuse în următoarele conturi ale Asociației Caritas București:
RO02 BACX 0000 0030 0505 9020 – cont lei;
RO61 BACX 0000 0030 0505 9025 – cont euro.
Persoana de contact: Marius Cocut-Forminte – 0727.224.115

3. Marți 15 Martie 2022 începem Trezenă sau cele 13 Marți de Rugăciuni la Sf. Anton de Padova, Sfântul minunilor, patronul spiritual al Bisericii și parohiei noastre. Pentru a urma trezena de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, de asemenea un mic post sau o mică jertfă conform stării și sanătății proprii. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci.

4. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton, pe care vi le recomandăm.

5. După binecuvântare toți copiii de la Prima Sf. Împărtășanie sunt așteptați la capela Bisericii, iar adolescenții, tinerii de la Mir la sala de cateheză, ceilalți elevi în sala de lângă capela de la subsol.

6. La ieșirea din biserică găsiți Declarația 230 pentru anul fiscal 2021. Toți cei care au lucrat anul trecut puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 3,5% din impozitul anual pe venit. Trebuie să completați declarația cu datele de identificare a contribuabilului și să semnați în partea de jos. Mulțumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia noastră.

7. Ia si citește! Așa cum odinioară Sf. Augustin a ascultat de inspirațiile Duhului Sfânt și s-a apropiat de cuvântul lui Dumnezeu și a început să citească Biblia sau Sf. Scriptură, tot astfel vă îndemnăm ca la ieșirea din Biserică să împrumutați o carte din biblioteca parohiei noastre. Astăzi vă recomandăm două cărți de credință. Deschide poarta credinței!, Dumnezeu vrea să rămână în casa ta, de fericitul Giacomo Alberione. Suntem destinați să ajungem in Paradis, de aceea să mergem pe drumul care conduce acolo, drumul credinței. Să mergem pe drumul credinței citind, iubind și punând în practică Evanghelia.
Vitamine zilnice pentru suflet. Cartea cuprinde mici povestiri care citite devin vitamine pentru suflet. Sunt vitamine de sinceritate, generozitate sau răbdare.

8. Miercuri, 2 Martie 2022, am început Postul Mare. În timpul Postul mare ne rugăm Calea Sfintei Cruci în fiecare zi de Miercuri și Vineri de la orele 17:30. De asemenea, Duminica între orele 15:00 – 18:00 vom face adorație euharistică. Programul adorațiilor:
- Duminică 13 Martie între orele 15:00 – 18:00
- Duminică 20 Martie între orele 15:00 – 18:00
- Duminică 27 Martie între orele 15:00 – 18:00
- Duminică 3 Aprilie între orele 15:00 – 18:00
În timpul Postul mare sunt chemați să practicăm postul și pomana. În acest sens va propunem două inițiative:
- „Cutia speranței”: în ea adunăm ajutorul pentru misiunile Arhidiecezei Romano-Catolice din Kenia, Africa. La intrarea în Biserică găsiți „Cutia speranței” pe care sunteți invitați să o luați acasă pentru a aduna caritatea sau pomana în timpul Postului.
- „Cafeaua antoniană”: pentru ajutorarea bolnavilor și săracilor

9. Sâmbătă 19 Martie SF. IOSIF, soţul Sfintei Fecioare Maria, sărbătoare de poruncă; Vom celebra două Sfinte Liturghii: la orele 10:30 și seara la 18:00. La orele 10:30 va avea loc Sf. Liturghie solemnă de Hram a Catedralei Sf. Iosif din București. Suntem invitați cu toții, în mod special tinerii logodnici care se pregătesc pentru căsătorie anul acesta pentru a primi la sfârșitul acestei Sf. Liturghii o binecuvântare specială din partea Arhiepiscopului Aurel PERCĂ.

Lăudat sa fie Isus Cristos!
Un Post Mare binecuvântat tuturor!


Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro