Duminică, 13 -20 Noiembrie 2022

1. Calendarul săptămânii
13 D † DUMINICA a 33-a de peste an; Sf. Augustina (Livia), călug.
14 L Ss. Ştefan-Teodor, ep. m.; Serapion, călug. m.
15 M Ss. Albert cel Mare, ep. înv. *; Leopold al III-lea
16 M Ss. Margareta a Scoţiei, regină *; Gertruda, fc. * UP
17 J Ss. Elisabeta a Ungariei, călug. **; Florin, pr.
18 V Sfinţirea Bazilicilor "Sf. Petru" şi "Sf. Paul" *; Fer. Carolina Kozka, fc. m.
19 S Sf. Abdia, profet
20 D † CRISTOS, REGELE UNIVERSULUI; Ss. Grigore Decapolitul; Edmund, rege

2. Duminică, 13 noiembrie se celebrează Ziua mondială a eradicării sărăciei sau Ziua Săracilor. Cu aceasta ocazie Caritas București ne invităm să organizăm o colectă de alimente în toate parohiile. Alimentele strînse în parohiile din București vor fi preluate de către Caritas București. De asemeea, Duminică, 13 noiembrie 2022, adoratorii din București se vor întâlni la Parohia noastră, începând cu orele 14:15. Tema propusă este: „Eu sunt Alfa și Omega” (Ap 1,8). Programul este următorul:

- Orele 14:15 primire și introducere (în sala de cateheză)

- Orele 15:00 Coronița milostivirii divine (în Biserică)

- Orele 15:15 învățătură (în Biserică)

- Orele Pauză (15 minute)

- Orele 16:15 împărtășire (în sala de cateheză)

- Orele 17:00 Adorație comunitară animată

- Orele 18:00 Sfânta Liturghie

4. Marți,18 Octombrie 2022, am început Novena sau cele 9 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul spiritual al Bisericii noastre. Pentru a urma Novena de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, de asemenea un mic post sau o mică jertfă conform stării și sănătății proprii. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci. Urmează Marțea a V-a.

5. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton pe care vi le recomandăm.

6. După binecuvântarea finală, toți elevii sunt așteptați la cateheză: cei mici până la clasa a IV-a inclusiv la capela de la subsolul bisericii, ceilalți la sala de cateheza.

7. Cu prilejul Zilei Mondiale a Tineretului, care va fi celebrată duminica următoare, (20 noiembrie) Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului a pregătit pentru adolescenți și tineri un eveniment interactiv care se va desfășura Sâmbătă, 19 noiembrie, la Parohia Bărăția din București. Evenimentul va începe la ora 14:00 și va cuprinde trei momente: Sfânta Liturghie, o agapă tinerească și un joc foarte antrenant în zona centrală a Bucureștiului. Toți cei care doresc să marcheze această Zi Mondială într-un mod mai inedit sunt așteptați cu drag alături de tinerii din Centrul Diecezan.

8. Duminică, 20 Noiembrie 2022, în Solemnitatea Domnului Nostru Isus Cristos, Regele Universului în comuniune de credință și de rugăciune cu toți credincioșii și toate bisericile catolice din întreaga lume vom face adorație euharistică în fața Preasfântului Sacrament. Programul Adorației euharistice în Biserica noastră începe la sfârșitul Sf. Liturghii de la orele 10:30 și va continua până la orele 18:00, când va începe Sf. Liturghie de seară.

- Adorația copiilor și a tinerilor: 12:00 - 12:45
- Adorația personală 12.45 - 17:00
- Adorație comunitară 17:00 - 18:00

De ce trebuie să-L adorăm pe Dumnezeu?

Orice om în măsură să înțeleagă că este creatură a lui Dumnezeu îl va recunoaște și îl va adora pe Creatorul său; totuși, adorația creștină nu vede numai măreția, atotputernicia și sfințenia lui Dumnezeu. Îngenunchem și în fața iubirii divine, care, în Isus Cristos, s-a făcut om.

Cine îl adoră pe Dumnezeu cu adevărat îngenunchează în fața Lui sau se prosternă; în aceste gesturi se exprimă adevărata realitate a raportului dintre om și Dumnezeu: noi suntem mici și Dumnezeu este mare; în același timp, omul nu este niciodată atât de mare ca atunci când îngenunchează în fața lui Dumnezeu în act de dăruire liberă.

Necredinciosul care este în căutarea lui Dumnezeu și începe să se roage poate să găsească în acest mod calea spre Dumnezeu.
(din YOUCAT - Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri, nr. 485)

Pentru Fericitul Charles de Foucauld adoraţia este act de credinţă.

”Euharistia este Isus, este cu totul Isus!... În Sfânta Euharistie, eşti în întregime, viu, Preaiubitul meu Isus, la fel de deplin cum erai în casa Sfintei Familii din Nazaret… cum erai în mijlocul apostolilor tăi”.


Vă așteptăm cu drag,
pr. paroh ANDREI Ciprian

Lăudat să fie Isus Cristos!


Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro