Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro

Săptămâna: 14 - 21 Iunie 2020

1. Calendarul săptămânii
14 D † DUMINICA a 11-a de peste an; Ss. Valeriu şi Rufin, m.; Elizeu, profet
15 L Ss. Amos, profet; Abraham, călug.
16 M Ss. Benone, ep.; Iudita, văduvă, m.
17 M Ss. Nicandru şi Marcian, m.
18 J Ss. Marcu şi Marcelian, m.
19 V † PREASFÂNTA INIMĂ A LUI ISUS; Ss. Romuald, abate; Iuliana Falconieri, fc.
20 S Inima Neprihănită a Mariei **; Fer. Margareta Ball, văduvă, m.
21 D † DUMINICA a 12-a de peste an; Sf. Alois de Gonzaga, călug.,

2. Coroana Rozariului împotriva Coronavirusului: În această perioadă încercare pentru noi toți datorită epidemiei de Coronavirus ne rugăm în fiecare zi în biserica noastră Coronița Milostivirii divine și litania lauretană la orele 15:00 și transmitem live pe pagina de facebook a parohiei (https://www.facebook.com/sfAntonColentina/). Vă invităm pe toți să vă uniți cu noi în rugăciune pentru a implora ajutorul și milostivirea divină.

3. Luna Iunie este închinată cultului Inimii Preasfinte a lui Isus. Înainte de Sfintele Liturghii de seară, ne rugăm împreună Sf. Rozariu și litania la Inima lui Isus.

4. Marți, 16 Iunie 2020, ora 17:00 va avea loc în București DEZVELIREA ȘI BINECUVÂNTAREA BUSTULUI PAPEI FRANCISC, monument ridicat în amintirea vizitei Sanctității Sale în România, din 31 mai - 2 iunie 2019. Evenimentul va avea loc pe B-dul Schitu Magureanu nr. 25-27 (la intersecția str. Sf. Constantin cu Str. G. Cobalcescu).

5. La intrarea în Biserică găsiți Declarația 230 prin care puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 3,5% din impozitul anual pe venit și revistele Actualitatea Creștină și Mesagerul Sf. Anton pe care vi le recomandăm.

6. Din data de 15 Mai se poate veni la Biserică și participa la Sfintele Liturghii, dar trebuie să se respecte precauțiile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Sf. Liturghii se celebrează în aer liber cu menținerea distanței de 1,5 m între persoane, respectând următoarele reguli privind accesul în lăcașele de cult, distanța minimă de siguranță și măsuri sanitare specifice pentru desfașurarea activităților religioase.

1. Reguli privind accesul și desfășurarea activităților:

- Accesul credincioșilor în lăcașul de cult și în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat se va face limitat, astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane.

- Nu se va permite accesul credincioșilor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

- La intrarea în lăcașul de cult sau în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat, persoanele sunt obligate să-și dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, pus la dispoziție de organizatorii evenimentului religios.

- Se vor plasa, la loc vizibil, anunțuri scrise privind regulile de distanțare fizică și cele de acces în lăcașurile de cult și în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat.

- Activitățile religioase în interiorul lăcașelor de cult și în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat se desfășoară cu participarea unui număr de maximum 16 persoane.

- În interiorul lăcașelor de cult și în locațiile unde se organizează slujbe cu caracter privat este obligatorie purtarea măștii, astfel încât să acopere gura și nasul.

- Slujbele care se vor oficia de către personalul de cult, în aer liber, se vor desfășura cu menținerea distanței de 1,5 m între persoane.

- Slujbele religioase desfășurate în spații publice, în exteriorul lăcașurilor de cult, nu sunt considerate adunări publice.

2. Măsuri sanitare specifice:

- În cadrul ritualurilor religioase în care se vor folosi obiecte de cult care intră în contact cu credincioșii, acestea se vor dezinfecta după fiecare utilizare.

- Se vor dezinfecta periodic, o dată la 4 ore, obiectele sau suprafețele frecvent atinse (de exemplu, mânerele ușilor, balustrade, scaune).

Laudat să fie Isus Cristos!