Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova – Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; RO - 022793 - Bucureşti,
Sector 2; Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro

Săptămâna: 14 – 21 Octombrie 2018
1. Calendarul săptămânii:
14 D † DUMINICA a 28-a de peste an; Sf. Calist I, pp. m.
15 L Sf. Tereza din Avila, fc. înv. **
16 M Ss. Margareta M. Alacoque, călug. *; Hedviga, călug. *; Longin, m.,
17 M Ss. Ignaţiu din Antiohia, ep. m. **; Osea, profet
18 J SF. LUCA, ev.
19 V Ss. Paul al Crucii, pr. *; Ioan de Brébeuf, pr. şi îns., m. *; Ioel, profet
20 S Ss. Cornel, centurion; Maria Bertilla, călug.
21 D † DUMINICA a 29-a de peste an; Ss. Ursula şi îns., m.; Celina; Ilarion, abate

2. Luna octombrie este luna Sfântului Rozariu și a misiunilor. Vă invităm să ne rugăm împreună Rozariul în biserica noastră înaintea Sfintelor Liturghii. Luna Octombrie este totodată și luna misiunilor. Donațiile pentru susținerea misiunii Arhidiecezei de București din Sololo, Kenia se fac în cutia misionară pe care o găsiți în fața pupitrului sau amvonului. De asemenea, Duminică, 14 Octombrie 2018, după Sf. Liturghie de la 10.30 vă invităm la “Cafeaua antoniană” care are același scop de a susține misiunea Sololo, prin cumpărarea unei prăjituri și a unei cafele. Vă mulțumim pentru participare!

3. Marți, 2 Octombrie am început novena la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Pentru a urma Novena sau cele 9 Marti se recomandă participarea la Sf. Liturghii, Spovada și Sf. Impărtăsanie, dacă este posibil, și, de asemenea, un mic post sau o mică renunțare. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la biserică pâine, care după ce este binecuvantată se împarte tuturor, în special celor săraci. Urmează Marțea a III-a.

4. Romfilatelia, alături de Arhiepiscopia Romano-Catolică de București și Muzeul Național al Literaturii Române, are onoarea de a vă invita la ceremonia de lansare a emisiunii de mărci poștale Vladimir Ghika, 5 ani de la beatificare. Evenimentul va avea loc Luni, 15 octombrie 2018, ora 13:00, la Muzeul Național al Literaturii Române, din str. Nicolae Crețulescu nr. 8, sector 1, București.

5. Facultatea de Teologie romano-catolică din cadrul Universității București și Arhiepiscopia Romano-Catolică de București vă invită Vineri, 19 octombrie 2018, ora 16,30 în Aula mare, et. IV (Str. Gen. Berthelot, nr. 19, Sector 1, București) la simpozionul național cu tema: România 100 Contribuții catolice la realizarea Marii Uniri. Intrarea este liberă.

6. După Sf. Liturghie toți elevii sunt așteptați la sala de cateheză pentru o scurtă pregătire religioasă. Adolescenții și tinerii sunt așteptați la capela Bisericii.

7. Duminică, 21 octombrie 2018, are loc procesiunea cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea pe străzile capitalei. Credincioșii, persoanele consacrate, ministranții și preoții sunt rugați să se adune, începând cu ora 13.45, la monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, situat în apropierea sediului Nunţiaturii Apostolice din Bucureşti (la intersecţia străzilor Bd. Schitu Măgureanu cu Str. Pictor C. Stahi, în vecinătatea Parcului Cişmigiu). La ora 14.00 va începe recitarea Sfântului Rozariu, în comun, iar în jurul orei 14.30, toţi cei prezenţi vor porni în procesiune spre Catedrala Sfântul Iosif (str. G-ral Berthelot, 19) purtând în procesiune icoana şi relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea. La ora 15.00, în Catedrala Sfântul Iosif se va celebra Sf. Liturghie solemnă, în cinstea Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea.

8. La ieșirea din Biserică mai găsiți revista Mesagerul Sf. Anton.

Lăudat să fie Isus Cristos!

Categories: Anunturi, Sf Anton