Săptămâna: 15 - 22 Martie 2020

1. Calendarul săptămânii
15 D † DUMINICA a 3-a din Post; Sf. Luiza de Marillac, călug.
16 L Sf. Iulian, m.,
17 M Sf. Patriciu, ep. *
18 M Sf. Ciril din Ierusalim, ep. înv. *
19 J † SF. IOSIF, soţul Sf. Fc. Maria; Fer. Marcel Callo, m.
20 V Ss. Ioan Nepomuk, pr. m.; Paul, Ciril, Eugen şi îns. m.
21 S Sf. Nicolae de Flüe, pustnic
22 D † DUMINICA a 4-a din Post; Sf. Lia, văduvă

2. Duminică, 15 martie a.c., ora 10:30-11:30, Sf. Liturghie din Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti poate fi urmărită la televizor pe canalul TVR2, online pe TVR+, www.tvrplus.ro/live/tvr-2 și online pe www.catedralaonline.ro

3. Am început pregătirea copiilor pentru Prima Sf. Împărtășanie.

4. Marți, 17 Martie 2020, începem Trezena sau cele 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Foile sau acatistele pentru trezeză le găsiți la ieșirea din Biserică. Pentru a urma cele 13 Marti de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, și un mic post sau o mică jerfă. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată la sfârșitul Sf. Liturghii și apoi împărțită tuturor, mai ales celor săraci.

5. Joi, 19 Martie 2020, Sf. Iosif, soțul Sfintei Fecioare Maria, sărbătoare de poruncă. În Biserica noastră vom celebra două Sf. Liturghii: la orele 10:30 și 18:00. Este și hramul catedralei din București, iar Sf. Liturghie solemna cu ocazia hramului Catedralei Sf. Iosif va fi celebrata la orele 17.00 și va fi transmisă în direct la: TVR2, la Radio Maria si prin internet.

6. La ieșirea din Biserică găsiți revistele noastre și Declarația 230 prin care puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 3,5% din impozitul anual pe venit. Mulțumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia.

7. În timpul Postului Mare în Biserica noastră ne vom ruga Calea Sfintei Cruci în zilele de Vineri, la sfârșitul Sfintei Liturghii de la orele 18:00, și Duminică de la orele 17:30. Va învităm să parcurgem împreună în aceste zile drumul pătimirilor Mântuitorului nostru Isus Cristos. De asemenea, în timpul Postului Mare suntem invitați să luăm acasă Cutia Speranței pentru a aduna acolo caritatea sau pomana noastră prin care sprijinim misiunile Arhidiecezei noastre din Kenia: Torbi și Badha Hurry unde slujesc preoți din Arhidieceză.

8. Sâmbăta 21 Martie, va avea loc în Catedrala ”Sfântul Iosif”, Veghea nocturnă animată de grupurile parohiale de tineri din București. Evenimentul face parte din inițiativa propusă de Papa Francisc ”24 de ore pentru Domnul”. Rugăciunea și eforturile aferente participării pot fi oferite pentru vindecarea celor afectați de coronavirus, precum și pentru stoparea răspândirii acestei pandemii. Îi îndemnăm pe cei care nu pot participa, din diferite motive, să fie în comuniune de rugăciune de acasă, de unde pot urmări Adorația online pe site-ul Catedralei: www.catedralaonline.ro. Parohia noastră conduce adorație de la 1.50 până la 2.35.

- Ne-nchinăm Ție Cristoase și Te binecuvântăm!
- Căci prin Sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro