Săptămâna: 15 - 22 Noiembrie 2020

1. Calendarul săptămânii
15 D † DUMINICA a 33-a de peste an; Ss. Albert cel Mare, ep. înv.; Leopold al III-lea,
16 L Ss. Margareta a Scoţiei, regină *; Gertruda, fc. *
17 M Ss. Elisabeta a Ungariei, călug. **; Florin, pr.
18 M Sfinţirea Bazilicilor "Sf. Petru" şi "Sf. Paul" *; Fer. Carolina Kozka, fc. m.
19 J Sf. Abdia, profet
20 V Ss. Grigore Decapolitul; Edmund, rege
21 S Prezentarea la Templu a Sf. Fc. Maria **
22 D † CRISTOS, REGELE UNIVERSULUI; Sf. Cecilia, fc. m.,

2. Duminică, 15 Noiembrie 2020, celebrăm a IV-a Zi Mondială a Săracilor. Mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc pentru această zi are ca temă "Întinde-ţi mâna către cel sărac" (cf. Sir 7,32). Colecta din această Duminică este pentru săracii din parohia noastră. Avem rugămenitea de a ne semnala cazurile persoanelor aflate în izolare și care nu își pot asigura strictul necesar. De asemenea, vă rugăm să ne semnalați situații de persoane aflate în stare de neputință și incapabile de a asigura traiul zilnic. După Sf. Liturghie de la 10.30 adolecenții, tinerii, voluntarii de la caritas-ul parohial și toți crendicoșii interesați sunt rugați să participe la cateheza despre DOCAT – doctrina socială a Bisericii Catolice. Puteți descarca și aplicatia de la Magazin play/App store. Multumesc anticipat pentru participare și implicare.

3. Prin Decretul dat de Penitenţiaria Apostolică, anul acesta, în condițiile datorate pandemiei de «covid-19», indulgenţele plenare pentru credincioşii răposaţi au fost prorogate pentru toată luna noiembrie, cu adaptarea operelor pioase şi a condiţiilor pentru a garanta nevătămarea credincioşilor. La intrarea in biserica și la avizier precum și pe situl parohiei www.parohiasfanton.ro gasiți publicat decretul.

4. Am început novena la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Pentru a urma novena sau cele 9 Marti se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Impărtăsanie, dacă este posibil, și de asemenea un mic post sau o mică renunțare. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la biserică pâine, care va fi binecuvantată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci.

5. La ieșirea din Biserică puteți procura revista Actualitatea creștină și calendarele bisericești pentru 2021.
6. După Sf. Liturghie copii sunt rugați să participe cateheza de la capela bisericii, iar coristii la repețitia pentru cor.

7. Duminică, 22 Noiembrie 2020, în Solemnitatea Domnului Nostru Isus Cristos, Regele Universului, în comuniune de credință și rugăciune cu toți credincioșii și bisericile catolice din lume vom face adorație euharistică în fața lui Isus din Preasfântul Sacrament. Programul Adorației euharistice în Biserica noastră începe la sfârșitul Sf. Liturghii de la 10:30 și va continua până la orele 18:00. Primii care vor face adorație sunt copiii, adolescenții și tinerii parohiei; vom face și transmisiune live pe pagina de facebook a parohiei noastre: facebook.com/sfAntonColentina

8. Ia si citeste! Asa cum odinioară Sf. Augustin a ascultat de inspiratiile Duhului Sfânt și s-a apropiat de cuvântul lui Dumnezeu și a început să citească Biblia sau Sf. Scriptură, tot astfel vă indemnăm ca la ieșirea din Biserică să împrumutați o carte din biblioteca parohiei noastre.


Odihna veşnică dă-le-o lor, Doamne!
Şi lumina cea fără de sfârşit să le strălucească lor!
Să se odihnească în pace! Amin.

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro