Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro


Săptămâna: 15 - 22 Octombrie 2017

1. Calendarul săptămânii
15 D † DUMINICA a 28-a de peste an Sf. Tereza din Avila, fc. înv.  

16 L Ss. Margareta M. Alacoque, călug. *; Hedviga, călug. *; Longin, m.
17 M Ss. Ignaţiu din Antiohia, ep. m. **; Osea, profet
18 M SF. LUCA, ev.
19 J Ss. Paul al Crucii, pr. *; Ioan de Brébeuf, pr. şi îns., m. *; Ioel, profet, LN
20 V Ss. Cornel, centurion; Maria Bertilla, călug.
21 S Ss. Ursula şi îns., m.; Celina; Ilarion, abate
22 D † DUMINICA a 29-a de peste an; Sf. Ioan Paul al II-lea, pp.

2. Duminică, 15 octombrie, la Liturghia de la orele 10.30 primim vizita CDPT – Centrului Diecezan pentru Pastorația Tineretului - București. Pr. Marian Blaj, responsabil cu pastorația tineretului, și mai multi tineri din echipa diecezană vin să întâlnească adolescenții și tinerii parohiei. După Sf. Liturghie, Ansamblul de copii și tineret "Antonian" va ura Bun venit oaspeților noștri printr-un dans. Vom urma alte momente frumoase în sala de cateheză a parohiei. Împreună e mai frumos!

3. Luna octombrie este luna Sfântului Rozariu și a misiunilor. Vă invităm să ne rugăm împreună Rozariul în biserica noastră înainte de Sfintele Liturghii. Luna Octombrie este totodată și luna misiunilor. Donațiile pentru susținerea misiunii Arhidiecezei noastre de București din Sololo, Kenya - Africa se fac în cutia misionară pe care o găsiți în fața pupitrului sau amvonului.

4. În perioada 2 Octombrie - 28 Noiembrie vom face Novena de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Urmează Marțea a III-a.

5. Am început înscrierea copiilor pentru Sacramentul Mirului.

6. La ieșirea din Biserică puteți procura revista Mesagerul Sf. Anton.

7. Duminică, 22 octombrie 2016, este o 91-a Zi mondială a Misiunilor. Colectele de la Sfintele Liturghii sunt destinate Operelor Misionare Pontificale. După Sf. Liturghie va invităm la Cafeaua Antoniană: donațiile vor fi pentru misiunea Arhidiecezei noastre de București din Sololo, Kenia. Multumim pentru colaborare!

8. Duminică, 22 octombrie 2017, are loc Procesiunea cu relicva Sfântului Ioan Paul al II-lea, papă pe străzile capitalei. După un moment de rugăciune, între orele 14.00 şi 14.30, la monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, situat în apropierea sediului Nunţiaturii Apostolice din Bucureşti (intersecţia străzilor Bd. Schitu Măgureanu cu Str. Pictor C. Stahi, în vecinătatea Parcului Cişmigiu), credincioşii, călugării şi călugăriţele, ministranţii şi preoţii vor porni spre Catedrala Sfântul Iosif purtând în procesiune icoana şi relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea. În jurul orei 15.00, în Catedrala Sfântul Iosif se va celebra Sf. Liturghie solemnă.

9. În zilele de 21 și 22 octombrie 2017, la Mănastirea Fraților Carmelitani, Ciofliceni – Snagov, va avea loc o Reculegere pentru familii: “Iubirea de la Sf. Augustin la Amoris Laetitia”. Meditații susținute de pr. Lucian Dîncă, superiorul Asumpționistilor din Romania. Pentru informații și înscrieri: Iulian Oanță (0723176240) și Ioan Robu (0723366833).

Lăudat să fie Isus Cristos!

Categories: Sf Anton