Săptămâna: 16 – 23 August 2020

1. Calendarul săptămânii
16 D † DUMINICA a 20-a de peste an; Ss. Ştefan, rege; Rochus, pelerine
17 L Ss. Miron, pr. m.; Eusebiu, pp.; Beatrice, călug.
18 M Fer. Paula Montaldi, fc.
19 M Ss. Ioan Eudes, pr. *; Sixt al III-lea, pp.,
20 J Ss. Bernard, abate, înv. **; Samuel, profet
21 V Sf. Pius al X-lea, pp. **
22 S Sf. Fc. Maria, Regină **
23 D † DUMINICA a 21-a de peste an; Ss. Roza de Lima, fc.; Flavian, ep.

2. Prin Legea nr. 134/2020 Parlamentul Romaniei a declarat ziua de 16 August ca Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor. Pentru a marca acestă zi, IPS Aurel Percă ne indeamnă ca în ziua de Duminica, 16 august, să-i amintim pe martirii noștri și să celebrăm un requiem în cinstea eroilor neamului.

3. Coroana Rozariului împotriva Coronavirusului: În această perioadă încercare pentru noi toți datorită epidemiei de Coronavirus vă invităm să ne rugăm în fiecare zi Coronița Milostivirii divine și litania lauretană la orele 15:00 pe care le transmitem live pe pagina de facebook a parohiei ( https://www.facebook.com/sfAntonColentina/). Vă invităm pe toți să vă uniți cu noi în rugăciune pentru a implora ajutorul și milostivirea divină.

4. La intrarea în Biserică găsiți revistele Actualitatea Creștină și Mesagerul Sf. Anton, pe care vi le recomandăm.

5. Din data de 15 Mai se poate veni la Biserică și participa la Sfintele Liturghii, dar trebuie să se respecte precauțiile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. La participarea Sf. Liturghii care se celebrează în aer liber se cere menținerea distanței de 1,5 m între persoane; pentru participarea la Sfintele Liturghii care se celebrează în Biserică, se cere menținerea distanței de 2 m între persoane și purtarea măștii.

Laudat să fie Isus Cristos!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro