Anunțuri, Duminică 16 - 23 Ianuarie 2022

1. Calendarul Săptămânii:
16 D † DUMINICA a 2-a de peste an; Sf. Marcel I, pp.
17 L Sf. Anton, abate **
18 M Sf. Prisca, m. LP
19 M Ss. Marius şi Marta, soţi m.
20 J Ss. Fabian, pp. m. *; Sebastian, m. *
21 V Sf. Agneza, fc. m. **
22 S Sf. Vincenţiu, diacon m. *; Fer. Laura, m.
23 D † DUMINICA a 3-a de peste an; Ss. Emerenţiana, fc. m.; Ildefons, ep.

2. Binecuvântarea caselor sau a locuințelor: "Pace acestei case!" (Luca 10,5)

- Luni, 17 Ianuarie; sectorul 9 Tei-Toboc: Ricinului, Gimalău, Nicolae Pârâu, Pălămidei, Paroșeni, Beiu Constantin, Tămâiaorei, Ivărului, Petricani etc.
- Marți, 18 ianuarie: sectorul 10: Şoseaua Colentina (între Râul Colentina și Șoseaua Fundeni), Fabrica de Gheață, Maior Băcilă, Plumbuita, Răscoala 1907, Medianei, Radovan, Poiana cu aluni etc.
- Miercuri, 19 Ianuarie: sectorul 11: Gherghiței, Glăvănești, Agregatelor, Gaterului, Oituz, Ion Scorțan, Arbustului, Lanternei, Catrinței, Saltului, Sportului, Puiandrului etc.
- Joi, 20 Ianuarie: Balotului, Mărului, Doinei (zona Fundeni) etc.
- Vineri, 21 Ianuarie: Afumați, Moara Domnească și Ștefăneștii de jos
- Sâmbătă, 22 Ianuarie: alte localități și reprogramări

NB: Credincioșii care nu sunt înscriși în parohie sau care și-au schimbat locuința sunt rugați să anunțe la biroul parohial. Cei care nu pot în ziua programată sau doresc numai după o anumită oră sunt rugaţi să anunțe și să se reprogrameze. Sfințirea casei nu este legată de plata cultului sau a simbriei. Cultul sau simbria în Arhidieceză este de 1% din venitul total al salariaților din familie pe un an. Vă mulțumim!

3. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină pe care vi le recomand. Reamintesc de abonamentele la Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton.

4. Ia si citește! Așa cum odinioară Sf. Augustin a ascultat de inspirațiile Duhului Sfânt și s-a apropiat de cuvântul lui Dumnezeu și a început să citească Biblia sau Sf. Scriptură, tot astfel vă îndemnăm ca la ieșirea din Biserică să împrumutați o carte din biblioteca parohiei noastre. Pentru această duminică vă prezentăm și vă propunem.

1. Ben Hur: o poveste despre Isus Cristos, scrisă de Lew Wallace. Este considerată „cea mai influentă carte creștină din secolul al XIX-lea” și a fost binecuvântată de Papa Leon al XIII-lea, fiind prima operă literară de ficțiune care a obținut o astfel de onoare. Ben Hur este povestea eroică a unui personaj pe nume Iuda Ben Hur, un prinț evreu din Ierusalim care se convertește la creștinism. Povestea lui Iuda se derulează în paralel cu cea a lui Isus Cristos. Deși o ficțiune istorică fiecare din noi ne putem regăsi in evoluția spirituală a lui a Ben Hur.

2. Anton de Padova, de Fernand Lequenne. Dacă v-ați întrebat care este secretul Sfântului Anton, de ce este numit Sfântul minunilor, de ce este reprezentat cu pruncul Isus în brațe sau cum s-a manifestat umorul lui Dumnezeu in viața lui, veți găsi răspunsurile in această carte.

3. Papa Francisc, papa fericirilor evanghelice de Feliciano Innocente. O broșură minunată despre viața si învățăturile Papei Francisc.

5. După binecuvântare copii sunt așteptați pentru pregătire la capela Bisericii, iar adolescenții și tinerii de la Mir la sala de cateheza.

Lăudat să fie Isus Cristos!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro