Anunțuri, Duminică 16 Mai 2021

1. Calendarul Săptămânii:
16 D † DUMINICA a 7-a a Paştelui; Fer. Vladimir Ghika, pr. m.
17 L Sf. Pascal Baylon, călug.; Fer. Ioan Scheffler, ep. m.
18 M Sf. Ioan I, pp. m. *.
19 M Sf. Celestin al V-lea, pp.
20 J Ss. Bernardin din Siena, pr. *; Lidia, ucenica sf. Paul
21 V Ss. Cristofor Magallanes, pr. şi îns., m. *; Elena, mama împ. Constantin; Eugen de Mazenod, ep.
22 S Ss. Rita din Cascia, călug. *; Emil, m.
23 D † COBORÂREA SF. DUH (RUSALIILE) Sf. Dezideriu, ep. m.

2. Duminică, 16 Mai 2021, celebrăm Ziua Mondială a Comunicaţiilor Sociale. În această zi cu binecuvântarea ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, va fi lansat la Bucureşti ANGELUS Tv, o nouă platformă audiovizuală sub forma iniţială de televiziune online. Plasat sub deviza „Vino și vezi” (Ioan 1,46), ANGELUS Tv își propune să concretizeze mesajul Papei Francisc pentru cea de-a 55-a Zi Mondială a Comunicațiilor Sociale: „A comunica întâlnind persoanele acolo unde sunt și așa cum sunt”. În acest sens, grila de programe a ANGELUS Tv va acoperi mai multe registre: de la cel devoțional, la cel informativ și formativ. Proiectul debutează iniţial în varianta online pe platforma www.angelustv.ro. Colecta din această Duminică este pentru mass-media catolică.

3. Luna Mai este luna florilor dar totodată este luna închinată în mod deosebit Preasfintei Fecioare Maria. Vă invităm să stăruim în rugăciunea pe care am început-o anul trecut o dată cu venirea pandemiei intitulată “Coroana Rozariului împotriva coronavirusului”. Astfel, zilnic de la orele 15:00 ne vom ruga Coronița milostivirii divine, iar seara înainte de Sfintele Liturghii ne vom ruga de la orele 17:00 Sf. Rozariu și vom cânta litaniile la Maica Domnului. Lunea și Joia imediat după Coronița milostivirii divine de la orele 15:00 vom continua cu Sf. Rozariu. Atât coronița Milostivirii divine cât și Sf. Rozariu le vom transmite live pe pagina de facebook a parohiei noastre: https://www.facebook.com/sfAntonColentina/. Vă invităm pe toți să vă uniți cu noi în rugăciune pentru a implora ajutorul și milostivirea divină.

3. Am început Trezena sau cele 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Foile pentru rugăciuni le găsiți la intrarea în Biserică. Pentru a urma cele 13 Marti se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtăsanie, dacă este posibil, și un mic post sau o mică renunțare. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată la sfârșitul Liturghiei și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci.

4. "Pace acestei case!" (Luca 10,5) Am terminat programul de sfințire a caselor sau binecuvântarea locuințelor. Multumesc tuturor celor care au primit vizita preotului și Dumnezeu să vă copleașească cu harurile Sale și totodată să vă răsplăteacă pentru participarea la viața cultului catolic. Cei care doresc reprogramare sunt rugați să se anunțe la biroul parohial sau telefonic pe mobil 0765050310 sau pe fix 0212410785.

5. Ia si citeste! Asa cum odinioară Sf. Augustin a ascultat de inspiratiile Duhului Sfânt și s-a apropiat de cuvântul lui Dumnezeu și a început să citească Biblia sau Sf. Scriptură, tot astfel vă îndemnăm ca la ieșirea din Biserică să împrumutați o carte din biblioteca parohiei noastre.

6. Cu prilejul sărbătorii Rusaliilor, Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului propune adolescenților și tinerilor din București o Veghe de Rusalii. Evenimentul va avea loc sâmbătă următoare, 22 mai, începând cu ora 20, în Catedrala Sfântul Iosif.

7. După binecuvântarea finală de la Sf. Liturghie de la orele 10:30 toți copiii de la prima Sf. Împărtășanie, toți copiii, adoleșcenții și tinerii sunt invitați la sala de cateheza pentru o cateheza misionară deosebită. De asemenea, ca pregătire pentru Ziua națională a Copilăriei misionare pontificale la nivel parohial, după amiază de la 16:30 copii misionari din parohie, ceilalți copii, adoleșcenți și tineri din parohie sunt invitați să participe la plantarea unui copac in curtea parohiei noastre și apoi de la orele 17:00 la un Rozariu animat de ei.

Cristos s-a înălțat!
Adevărat a înălțat!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro