Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro

Săptămâna: 16 - 23 Octombrie 2016

1. Calendarul Săptămânii:
16 D † DUMINICA a 29-a de peste an; Ss. Margareta M. Alacoque, călug. *; Hedviga, călug. *; Longin, m.
17 L Ss. Ignaţiu de Antiohia, ep. m. **; Osea, profet
18 M SF. LUCA, ev.
19 M Ss. Paul al Crucii, pr. *; Ioan de Brébeuf, pr. şi îns., m. *; Ioel, profet
20 J Ss. Cornel, centurion; Maria Bertilla, călug.
21 V Ss. Ursula şi îns., m.; Celina; Ilarion, abate
22 S Sf. Ioan Paul al II-lea, pp.*
23 D † DUMINICA a 30-a de peste an; Sf. Ioan din Capistrano, pr. *

2. În perioada 20 Septembrie - 15 Noiembrie are loc Novena de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, patronul Bisericii noastre. Urmează Marțea a V-a.

3. În perioada 28 septembrie – 6 noiembrie 2016, se va desfășura în București cea de-a 2-a ediție a Campaniei Internaționale 40 de Zile Pentru Viață. Această acțiune are la bază rugăciunea, postul și veghea pașnică în stradă pentru încetarea uciderii copiilor nenăscuți. Veghea pașnică în stradă, aceasta se va desfășura în București, la intersecția Bd-lui Dimitrie Cantemir cu Bd-ul Mărășești, de la orele 7.00 la 19.00. Pentru buna organizare și desfășurare a veghii din stradă putem să ne trecem pe listele de la ieșirea din Biserica.

4. Luna octombrie este luna Sfântului Rozariu. Vă invităm să ne rugăm împreună Rozariul în biserica noastră, la orele 17.20, înainte de Sfintele Liturghii de seară. Luna Octombrie este și luna misiunilor. Donațiile pentru misiunea Arhidiecezei noastre de București din Sololo, Kenia se fac în cutia misionară din biserică.

5. La ieșirea din biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton.

6. Duminică, 23 octombrie 2016, are loc procesiunea cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea pe străzile capitalei. După un moment de rugăciune, între orele 14.00 şi 14.30, la monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, situat în apropierea sediului Nunţiaturii Apostolice din Bucureşti (la intersecţia străzilor Bd. Schitu Măgureanu cu Str. Pictor C. Stahi, în vecinătatea Parcului Cişmigiu), credincioşii, călugării şi călugăriţele, ministranţii şi preoţii vor porni spre Catedrala Sfântul Iosif (str. G-ral Berthelot, 19) purtând în procesiune icoana şi relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea. În jurul orei 15.00, la Catedrala Sfântul Iosif se va celebra Sf. Liturghie solemnă, în cinstea Sfântului Ioan Paul al II-lea, prezidată de ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti.

Lăudat să fie Isus Cristos!

Categories: Anunturi, Sf Anton