Duminică, 16 - 23 octombrie 2022

1. Calendarul săptămânii
16 D † DUMINICA a 29-a de peste an; Ss. Margareta M. Alacoque, călug.; Hedviga, călug.; Longin, m.
17 L Ss. Ignaţiu din Antiohia, ep. m. **; Osea, profet
18 M SF. LUCA, ev.
19 M Ss. Paul al Crucii, pr. *; Ioan de Brébeuf, pr. şi îns., m. *; Ioel, profet
20 J Ss. Cornel, centurion; Maria Bertilla, călug.
21 V Ss. Ursula şi îns., m.; Celina; Ilarion, abate
22 S Sf. Ioan Paul al II-lea, pp. *
23 D † DUMINICA a 30-a de peste an; Sf. Ioan din Capistrano, pr.

2. Marți,18 Octombrie 2022, începem Novena sau cele 9 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul spiritual al Bisericii noastre. Pentru a urma Novena de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, de asemenea un mic post sau o mică jertfă conform stării și sănătății proprii. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci.

3. Luna octombrie este în Biserica Catolică mai ales luna Sfântului Rozariu și luna misiunilor. Sf. Rozariu este rugăciunea închinată Mariei, Maicii Domnului, și este supranumită rugăciunea rozelor sau a trandafirilor. Prin Sf. Rozariu și mijlocirea Sfintei Fecioare Maria, de asemenea, a Sfintei Tereza a pruncului Isus, patroana misiunilor vrem ca angajarea noastră misionară să fie mai vie si mai rodnică. Vă invităm să ne rugăm zilnic Rozariul și totodată să luăm acasă “Cutia speranței” adică acea cutie misionară în care adunăm caritatea noastră pentru întrajutorarea misiunilor Arhidiecezei din Kenia: Turbi și Hurry Hills. Cutia o găsiți la intrarea în Biserică.

- Duminică, 23 octombrie 2022 vom celebra cu întreaga Biserică Catolică Ziua Mondială a Misiunilor cu tema: "Îmi veţi fi martori" (Fap 1,8). Colecta este pentru Operele Misionare Pontificale.

- De la orele 12:00 ne vom ruga în Biserică Sf. Rozariu pentru pace împreună cu toți copiii, adolescenții și tinerii din parohia noastră. Invităm părinții, bunicii și toți credincioșii de bunăvoință să se alăture și să participe la această inițiativă. Mulțumim anticipat tuturor!

- Duminică 30 octombrie organizăm “Cafeaua antoniană” pentru misiuni. Împreună putem face mai mult bine!

4. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton pe care vi le recomandăm.

5. După binecuvântarea finală, toți elevii sunt așteptați la cateheză: cei mici pana la clasa a IV-a inclusiv la capela de la subsolul bisericii, ceilalți la sala de cateheza.

Lăudat să fie Isus Cristos!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro

Categories: Sf Anton