Săptămâna: 17 – 24 Noiembrie 2019

1. Calendarul Săptămânii:
17 D † DUMINICA a 33-a de peste an; Ss. Elisabeta a Ungariei, călug.; Florin, pr.
18 L Sfinţirea Bazilicilor "Sf. Petru" şi "Sf. Paul" *; Fer. Carolina Kozka, fc. m.
19 M Sf. Abdia, profet
20 M Ss. Grigore Decapolitul; Edmund, rege
21 J Prezentarea la Templu a Sf. Fc. Maria **
22 V Sf. Cecilia, fc. m. **
23 S Ss. Clement I, pp. m. *; Columban, abate *; Lucreţia, m.
24 D † CRISTOS, REGELE UNIVERSULUI; Ss. Martiri din Vietnam


2. Duminică, 17 Noiembrie 2019, celebrăm a III-a Zi Mondială a Săracilor. Mesajul Sfântului părinte papa Francisc pentru această zi are ca Motto: Nădejdea celor săraci nu va pieri pentru totdeauna". (Ps 9,19). „Angajarea creştinilor, cu ocazia acestei Zile Mondiale şi mai ales în viaţa obişnuită de fiecare zi, spune papa, nu constă numai în iniţiative de asistenţă care, deşi lăudabile şi necesare, trebuie să tindă la creşterea în fiecare a atenţiei depline care se datorează oricărei persoane care se află în necaz... Săracii au nevoie înainte de toate de Dumnezeu, de iubirea Sa făcută vizibilă de persoane sfinte care trăiesc alături de ei, care în simplitatea vieţii lor exprimă şi face să se evidenţieze forţa iubirii creştine.” Colecta din această Duminică este pentru Cauza Ghika.

3. Ia si citeste! Asa cum odinioară Sf. Augustin a ascultat de inspiratiile Duhului Sfant si s-a apropiat de cuvântul lui Dumnezeu sau Sf. Scriptură, tot astfel vă indemnăm ca la ieșirea din biserică să împrumutați o carte din biblioteca parohiei, mai ales pentru o lectură spirituală.

4. După Sf. Liturghie toți elevii sunt așteptați la sala de cateheză pentru o scurtă pregătire religioasă. Adolescenți și tinerii sunt așteptați în cor pentru repetiții.

5. La ieșirea din Biserică găsiți calendare bisericești pentru 2020 și revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton, pe care vi le recomandăm.

6. Duminică, 24 Noiembrie 2019, în Solemnitatea Domnului Nostru Isus Cristos, Regele Universului, în comuniune de credință și rugăciune cu toți credincioșii și bisericile catolice din lume vom face adorație euharistică în fața lui Isus din Preasfântul Sacrament. Programul Adorației euharistice în Biserica noastră începe la sfârșitul Sf. Liturghii de la 10.30 și va continua până la orele 18.00, când începe Sf. Liturghie de seară. Primii care vor face adorație sunt copiii, adolecenții și tinerii parohiei; pentru cei care doresc să roage la o anumită oră sau un anumit timp vă propunem și un program orar, deși fiecare credincios poate participa la orice oră și să rămână în adorație oricât dorește.

Lăudat să fie Isus Cristos!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115, Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro