Anunțuri, Duminică 17 – 24 Octombrie 2021

1. Calendarul Săptămânii:
17 D † DUMINICA a 29-a de peste an Ss. Ignaţiu din Antiohia, ep. m.; Osea, profet
18 L SF. LUCA, ev.
19 M Ss. Paul al Crucii, pr. *; Ioel, profet; Ioan de Brébeuf, pr. şi îns., m. *
20 M Ss. Cornel, centurion; Maria Bertilla, călug.
21 J Ss. Ursula şi îns., m.; Celina; Ilarion, abate
22 V Sf. Ioan Paul al II-lea, pp. *
23 S Sf. Ioan din Capistrano, pr. *
24 D † DUMINICA a 30-a de peste an; Ss. Anton M. Claret, ep.; Alois Guanella, pr.

2. Duminica 17 Octombrie, la Sf. Liturghie de la orele 10:30 IPS Aurel PERCĂ va deschide Parcursul sinodal în Arhidieceza noastră și cu această ocazie va da şi un Mesaj pastoral legat de acest eveniment. Vă îndemnăm să participați la această Sf. Liturghie, să însoţim cu rugăciunea acest Parcurs sinodal dedicat sinodalității, pentru ca să aducă roade în Biserica întreagă, în viaţa Arhidiecezei noastre, în fiecare comunitate şi în viaţa fiecărui creştin. Un material ajutător pentru acest eveniment de har este Editorialul din Actualitatea creştină (https://www.actualitatea-crestina.ro/sa-mergem-impreuna-ascultand-de-duhul-sfant/), unde IPS Aurel a explicat ce înseamnă O Biserică sinodală: comuniune, participare şi misiune.

3. Marți, 21 Septembrie 2021, am început Trezena sau 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul spiritual al Bisericii noastre. Pentru a urma trezena de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, de asemenea un mic post sau o mică jertfă conform stării și sanătății proprii. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci.

4. Luna Octombrie este cunoscută în Biserica noastră Catolică ca luna Sfântului Rozariu și totodată ca lună a misiunilor. Rozariul este rugăciunea închinată Maicii Domnului, supranumită rugăciunea rozelor sau a trandafirilor. Vă invităm ca în această lună să ne rugăm zilnic Rozariul și să cântăm litaniile la Maica Domnului în Biserica noastră înaintea Sfintelor Liturghii de la orele 17:00 sau Lunea și Joia după Coronița milostivirii divine de la orele 15:00. Toți cei care nu pot ajunge la Biserică se pot uni în rugăciune cu noi urmărind transmisiunile live de pe pagina de Facebook a parohiei noastre: https://www.facebook.com/sfAntonColentina. De asemenea, în luna Octombrie suntem invitați să luăm acasă Cutia speranței care este cutia misionară pentru întrajutorarea misiunilor Arhidiecezei din Kenia: Turbi și Bada Hurry. Vă invităm să adunați în ea pomana sau caritatea dvs. Cutia o găsiți la intrarea în Biserică. Orice faptă bună contează!

5. Am început înscrierile pentru Taina Sfântului Mir. Toți adolescenții și tinerii din parohia noastră ca nu au primit acest sacrament sunt invitați să se înscrie pentru primirea acestei taine a credinței noastre creștine. Din această toamnă începem pregătirile catehetice, urmând ca anul viitor să celebrăm această „sărbătoare a Rusaliilor” în parohia noastră. De asemenea, persoanele adulte sau chiar în vârstă care n-au primit până acum acest har sunt rugate să se anunțe la sacristie sau la biroul parohial.

6. După binecuvântarea finală copiii, adolescenții și tinerii sunt rugați să participe la catehezele destinate lor.

7. La ieșirea din Biserică găsiți Actualitatea creștină pe care v-o recomand.

8. În zilele de Sâmbătă, 16 Octombrie (între orele 12.00- 18.00) și Duminică, 17 Octombrie (între orele 8.00 și 18.00) vă invităm la Târgul de caritate organizat de Asociația Caritas București în beneficiul persoanelor aflate în dificultate din Motru, Mătăsari și Rovinari. Locația: Curtea Catedralei Sf. Iosif, str. G-ral Berthelot, nr 19. Vă așteptăm cu drag!

Lăudat să fie Isus Cristos! În vecii vecilor! Amin.

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro