Duminică, 18 - 25 Decembrie 2022

1. Calendarul săptămânii
18 D † DUMINICA a 4-a din Advent; Ss. Malahia, profet; Graţian, ep.
19 L Fer. Urban al V-lea, pp.
20 M Sf. Zeferin, pp. m.
21 M Ss. Petru Canisiu, pr. înv. *; Mihea, profet
22 J Sf. Francisca Cabrini
23 V Sf. Ioan de Kety, pr. * LN
24 S Ss. Strămoşi ai lui Isus; Tarsila, fc.
25 D † NAŞTEREA DOMNULUI (CRĂCIUNUL); Ss. Eugenia, m.; Anastasia, m.

2. În timpul Adventului, timpul de pregătire pentru sărbătoarea Crăciunului dedicăm o atentie deosebită etapei a treia a planului pastoral trienal (2022-2023), care este însoțită de prezentarea Sacramentelor de vindecare (Spovada și Ungerea bolnavilor). Contonuăm să reflectăm în această duminică asupra Sacramentul Ungerii bolnavilor sau Maslului cu a IV-a cateheză: Un Sacrament al alinării. Uleiul și ungerea: semnificația și folosirea lor.

3. În timpul Adventului, copiii, adolescenții și tinerii din parohie și precum și toți cei de bunăvoință au participat la “Atelierul lui Moș Crăciun”. Activitatea comună și voluntară are un scop caritabil, iar lucrurile manuale și frumoase dedicate Nașterii Domnului le găsiți la intrarea în Biserică pentru a fi achiziționate cu o ofertă benevolă în scop caritabil. Împreună putem face mai mult bine! Mulțumim frumos tuturor pentru participare!

4. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton, pe care vi le recomandăm, și, de asemenea, calendarele bisericesti pentru 2023.

5. După binecuvântare toți cei care doresc să participe la colindatul bolnavilor și persoanelor în vârstă sunt așteptați la sala de cateheză pentru repetiție.

6. Sâmbătă, 24 decembrie, dimineață la orele 6:50 vom celebra ultima Sf. Liturghie din Advent cu încheierea Novenei de Crăciun.

7. Ajunul Crăciunului, Sfânta Liturghie din NOAPTEA DE CRĂCIUN la orele 19:00. Cu doua ore înainte vom fi doi preoți la Scaunul de Spovadă, în timpul Liturghiei un singur preot.

8. Duminică, 25 decembrie, NAŞTEREA DOMNULUI – CRĂCIUNUL, Sfintele Liturghii la orele 10:30 şi 18:00. Înainte cu o oră de Sf. Liturghie de la 10:30 vom fi doi preoți la Scaunul de Spovadă, în timpul Sf. Liturghii un singur preot. După Sfânta Liturghie solemnă din ziua de Crăciun corul va prezenta un scurt program de colinde, iar la final va veni și Moș Crăciun.

- Luni, 26 decembrie, a doua zi de Crăciun: SF. ŞTEFAN, PRIMUL MARTIR, Sfintele Liturghii la orele 10:30 şi 18:00

- Marți, 27 decembrie, a treia zi de Crăciun: SF. IOAN, ap. şi ev., Sfintele Liturghii la orele 10:30 şi 18:00

Lăudat să fie Isus Cristos!

Crăciun fericit, pace și bine!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro