Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; RO - 022793 - Bucureşti, Sector 2; Tel/Fax. 021/2410785;www.parohiasfanton.ro

Săptămâna: 18 - 25 Martie 2018

1. Calendarul Săptămânii:
18 D † DUMINICA a 5-a din Post; Sf. Ciril din Ierusalim, ep. înv. *
19 L † SF. IOSIF, soțul Sf. Fc. Maria; Fer. Marcel Callo, m.
20 M Ss. Ioan Nepomuk, pr. m.; Paul, Ciril, Eugen și îns. m.
21 M Sf. Nicolae de Flüe, pustnic
22 J Sf. Lia, văduvă
23 V Sf. Turibiu de Mongrovejo, ep. *
24 S Sf. Ecaterina a Suediei, călug.
25 D † DUMINICA a 6-a din Post; † BUNA-VESTIRE; Sf. Dismas

2. În timpul Postului mare în Biserica noastră ne vom ruga Calea Sfintei Cruci în zilele de Vineri, la sfârșitul Sfintei Liturghii de la orele 18:00, și Duminică de la orele 17:30. Vă învităm să parcurgem împreună drumul pătimirilor Mântuitorului nostru.

3. Duminica, 18 Martie 2018, a V-a Duminică a Postului Mare, vom celebra Duminica milostivirii în Biserica Sf. Anton cu relicva Sf. Faustina Kowalska, apostola milostivirii divine. În această zi în Biserica noastră va fi expusă și vom venera relicva Sfintei Faustina Kowalska. După Sf. Liturghie de la orele 10:30 se va ține o cateheză și vor fi mărturii despre milostivirea lui Dumnezeu. La orele 15:00, Ora Milostivirii lui Dumnezeu ne vom ruga Calea Sf. Crucii şi Coroniţa Milostivirii lui Dumnezeu. Mesajul Milostivirii Divine „…vine în întâmpinarea tuturor nevoilor oamenilor” (Sf. Ioan Paul al II-lea) şi are formele de devoţiune indicate de Isus Sfintei Faustina: „Toate sufletele care vor adora milostivirea mea şi îi vor răspândi cultul, îndemnând şi alte suflete la credinţa în milostivirea mea, nu vor avea teamă în ceasul morţii...”. Sufletul care va venera această icoană şi va recita coroniţa milostivirii lui Dumnezeu, nu va pieri; deja pe acest pământ îi promit victorie asupra duşmanilor şi va fi ocrotit de gloria mea în ceasul morţii”.
Isuse, eu mă încred în Tine! Sf. Faustina Kowalska, roaga-te pentru noi!

4. Luni, 19 Martie 2018, Sf. Iosif, soțul Sfintei Fecioare Maria, sărbătoare de poruncă. În Biserica noastră vom celebra două Sf. Liturghii: la orele 10:30 și 18:00. Este și hramul catedralei noastre. Liturghia solemnă de hram va fi seara la orele 18:30.

5. Marți, 20 martie 2018, începem Trezena (cele 13 Marți) de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Foile pentru rugăciuni le găsiți la ieșirea din Biserică. Pentru a urma cele 13 Marti se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Impărtăsanie, dacă este posibil, și un mic post sau o mică renunțare. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată la sfârșitul Liturghiei și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci.

6. Am reluat pregătirile pentru Taina Sf. Mir. Pregătirea catehetică are loc Sambăta la sala de cateheză începând cu orele 15:00. Am început încrierile copiilor pentru Prima Sf. Împărtășanie.

7. La ieșirea gășiți Declarația 230 prin care puteți susține parohia prin direcționarea a până la 2% din impozitul anual pe venit. Mulțumim celor care ajută și pe această cale parohia noastră.

8. Duminică, 25 Martie a.c. vom celebra FLORIILE, începutul Săptămânii Sfinte sau Mari, și totodată Ziua mondială a Tineretului Catolic la nivel diecezan. La Liturghia de la 10:30 vom binecuvânta ramurilor. După-amiază suntem invitați să participăm cu toții (preoți, călugări, călugărițe, ministranți, copii, tineri și adulți) la procesiunea solemnă de Florii. Procesiunea va începe la orele 14:00 (orele 13:45 adunarea tuturor) din fața Bisericii franceze Sacre Coeur și se va termina la Catedrala Sf. Iosif. La finalul procesiunii Arhiepiscopul Mitropolit Dr. Ioan Robu va prezida Sf. Liturghie de Florii în catedrala "Sf. Iosif". Este o ocazie de a mărturisi public credința noastră!

NE INCHINĂM TIE, CRISTOASE, ȘI TE BINECUVÂNTĂM
CĂCI PRIN SFANTA TA CRUCE, AI RASCUMPĂRAT LUMEA!

Categories: Anunturi, Sf Anton