Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro

Săptămâna: 18 -25 Noiembrie 2018

1. Calendarul săptămânii
18 D † DUMINICA a 33-a de peste an; Sfințirea Bazilicilor „Sf. Petru” și „Paul”
19 L Sf. Abdia, profet
20 M Ss. Grigore Decapolitul; Edmund, rege
21 M Prezentarea la Templu a Sf. Fc. Maria **
22 J Sf. Cecilia, fc. m. **
23 V Ss. Clement I, pp. m. *; Columban, abate *; Lucreţia, m.,
24 S Ss. Martiri din Vietnam **
25 D † CRISTOS, REGELE UNIVERSULUI; Sf. Ecaterina din Alexandria, fc. m.

2. Marți, 2 Octombrie am început novena la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Pentru a urma Novena sau cele 9 Marti se recomandă participarea la Sf. Liturghii, Spovada și Sf. Impărtăsanie, dacă este posibil, și, de asemenea, un mic post sau o mică renunțare. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la biserică pâine, care după ce este binecuvantată se împarte tuturor, în special celor săraci. Urmează Marțea a VIII-a.

3. După Sf. Liturghie toți elevii sunt așteptați la capela Bisericii pentru o scurtă pregătire religioasă. Adolescenți și tinerii sunt așteptați in Biserică pentru cateheză și cor.

4. La ieșirea din Biserică găsiți calendare bisericești pentru 2019.

5. Duminică, 25 Noiembrie 2018, în Solemnitatea Domnului Nostru Isus Cristos, Regele Universului, în comuniune de credință și rugăciune cu toți credincioșii și bisericile catolice din lume vom face adorație euharistică în fața lui Isus din Preasfântul Sacrament. Programul Adorației euharistice în Biserica noastră începe la sfârșitul Sf. Liturghii de la 10.30 și va continua până la orele 18.00, când va începe Sf. Liturghie de seară. Primii care vor face adorație sunt copiii, adolecenții și tinerii; pentru cei care doresc să roage la o anumită oră sau un anumit timp vă propunem și un program orar, deși fiecare credincios poate participa la orice oră și să rămână în adorație oricât dorește.


Odihna veşnică dă-le-o lor, Doamne!
Şi lumina cea fără de sfârşit să le strălucească lor!
Să se odihnească în pace! Amin.

Categories: Anunturi, Sf Anton