Săptămâna: 18 - 25 Octombrie 2020

1. Calendarul săptămânii
18 D † DUMINICA a 29-a de peste an; Sf. Luca, ev.
19 L Ss. Paul al Crucii, pr. *; Ioan de Brébeuf, pr. şi îns., m. *; Ioel, profet
20 M Ss. Cornel, centurion; Maria Bertilla, călug.
21 M Ss. Ursula şi îns., m.; Celina; Ilarion, abate
22 J Sf. Ioan Paul al II-lea, pp. *
23 V Sf. Ioan din Capistrano, pr. *,
24 S Ss. Anton M. Claret, ep. *; Alois Guanella, pr.
25 D † DUMINICA a 30-a de peste an; Ss. Crisant şi Daria, soţi m.; Mina, ostaş m.

2. Duminica, 18 Octombrie 2020, celebrăm Ziua mondială a misiunilor în Biserica noastră. Mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc pentru Ziua Mondială a Misiunilor cu tema "Iată-mă, trimite-mă pe mine" (Is 6,8). Colecta din această Duminică este pentru misiuni.

3. “Un milion de copii se roagă Rozariul”: Duminică, 18 Octombrie 2020, toți copiii din parohie sunt invitați să partiticipe la la acțiunea “Un milion de copii se roagă Rozariul” pentru unitate și pace în lume. În contextul actual al pandemiei ne vom ruga și pentru toți cei bolnavi ca și pentru a scapa cât mai curând de această epidemie teribilă. La această inițiavită sunt invitați să participe și toți adolescenții și tinerii din parohia noastră. Sf. Rozariu va incepe la orele 12.00 în biserică și va transmis live pe pagina de facebook a parohiei: https://www.facebook.com/sfAntonColentina/. Toți copii, adoleșcenții și tinerii, ca și toți cei de bunavoință, care nu pot ajunge la Biserică sunt rugați să se unească cu noi in rugăciune prin intermediul internetului. Ave Maria! Vă așteptăm cu mare drag!

4. Marți, 29 Septembrie am început novena la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Pentru a urma novena sau cele 9 Marti se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Impărtăsanie, dacă este posibil, și de asemenea un mic post sau o mică renunțare. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la biserică pâine, care va fi binecuvantată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci.

5. "Într-un cuget, stăruiau în rugăciune împreună cu Maria". (Faptele Apostolilor 1,14) Luna octombrie este închinată Sfintei Fecioare Maria prin rugăciunea Sfântului Rozariu. Vă învităm ca în această lună să ne rugăm împreună Sf. Rozariu, mai ales înainte de Sfintele Liturghii, în special pentru misiuni și misionari. La intrarea în biserica găsiți Cutia Speranței prin care susținem misiunile Arhidiecezei de București din Kenya, Africa.

6. Am reluat de Duminica trecută pregătirea copiilor pentru Prima Sf. Împărtășanie.

Laudat să fie Isus Cristos!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro