Săptămâna: 19 – 26 Mai 2019

1. Calendarul Săptămânii:
19 D † DUMINICA a 5-a a Paştelui; Sf. Celestin al V-lea, pp.
20 L Ss. Bernardin din Siena, pr. *; Lidia, ucenica sf. Paul
21 M Ss. Cristofor Magallanes, pr. şi îns., m. *; Elena, mama împ. Constantin; Eugen de Mazenod, ep.
22 M Ss. Rita din Cascia, călug. *; Emil, m.
23 J Sf. Dezideriu, ep. m.
24 V Ss. Fc. Maria, Ajutorul Creştinilor; Donaţian şi Rogaţian, m.
25 S Ss. Beda Venerabilul, pr. înv. *; Grigore al VII-lea, pp. *; Maria Magdalena de Pazzi, fc. *
26 D † DUMINICA a 6-a a Paştelui; Sf. Filip Neri, pr.

2. Luna Mai, luna florilor, este închinată Sfintei Fecioare Maria. Înainte de Sfintele Liturghii de seară, ne vom ruga împreună Sfântul Rozariu și vom cânta litaniile la altarul Maicii Domnului. Vă așteptăm cu drag la această devoțiune populară.

3. Am început Trezena sau cele 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Acatistele pentru trezeză le găsiți la ieșirea din Biserică. Pentru a urma cele 13 Marti de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, și un mic post sau o mică jerfă. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special săracilor. Urmează Marțea a X - a.

4. Miercuri, 22 mai, în comemorarea liturgică a Sf. Rita din Cascia, călug, sfânta cauzelor imposibile, la Sf. Liturghie la orele 18.00 vom binecuvânta și trandafirii.

5. La ieșirea din Biserică mai găsiți revistele Actualitatea Creștină și de asemenea Declarația 230 prin care puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 2% din impozitul anual pe venit. Mulțumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia noastră.

6. După Sf. Liturghie toți elevii sunt așteptați la sala de cateheză. Copiii de la Prima Sf. Împărtășanie sunt așteptați la capela Bisericii. Coriștii sunt rugați să participe la pregătirea cântecelor pentru hramul bisericii.

Cristos a înviat! Adevărat a înviat!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115, Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785;www.parohiasfanton.ro