Săptămâna, 19 – 26 Martie 2023

1. Calendarul săptămânii
19 D † DUMINICA a 4-a din Post; Fer. Marcel Callo, m.
20 L † SF. IOSIF, soţul Sf. Fc. Maria, Ss. Ioan Nepomuk, pr. m.; Paul, Ciril, Eugen şi îns. m.
21 M Sf. Nicolae de Flüe, pustnic LN
22 M Sf. Lia, văduvă
23 J Sf. Turibiu de Mongrovejo, ep. *
24 V Ss. Ecaterina a Suediei, călug.; Oscar Romero, ep., m.
25 S † BUNA-VESTIRE; Sf. Dismas
26 D † DUMINICA a 5-a din Post; Sf. Emanuel, m.

2. Colecta din această Duminică este pentru Asociația Caritas București.

3. Luni în sărbătoarea SF. IOSIF, soţul Sfinte Fecioare Maria, sărbătoare de poruncă celebram două Sfinte Liturghii: la orele 10:30 și 18:00.

4. În timpul Postului mare vă invităm la rugăciunea comună: Calea Sfintei Cruci și Adorație Euharistică; Calea Sfintei Cruci în fiecare zi de Marți și Vineri de la orele 17:30 și Adorație euharistică: Duminica. Programul adorațiilor este următorul:
Duminică 19 Martie între orele 15:00 – 18:00
Duminică 26 Martie între orele 15:00 – 18:00

De asemenea, vă invităm să practicăm postul și pomana comună: în acest sens vă propunem “Cutia speranței”: în ea săadunăm ajutorul pentru misiunile Arhidiecezei Romano-Catolice din Kenia, Africa. La intrarea în Biserică găsiți "Cutia speranței" pe care vă invităm să o luați acasă pentru a aduna caritatea sau pomana dvs. pe tot parcusul Postului Mare.

5. Sămbătă, în sărbătoarea Bunavestire celebram două Sfinte Liturghii: la orele 10:30 și 18:00.

6. În timpul Postului Mare dedicăm o atentie deosebită etapei a treia a planului pastoral trienal (2022-2023), care este însoțită de prezentarea Sacramentelor de slujirea a comuniunii (Preoția și Căsătoria). În această Duminică începem să medităm asupra Sacramentului Căsătoriei.

7. Marți 14 Martie 2023, am început Trezena de rugăciuni. Pentru a urma Trezena sau cele 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, și, de asemenea, un mic post sau o mică jertfă conform stării și sănătății proprii. Cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci. Vă invităm să ne rugăm prin mijlocirea Sf. Anton, sfântul Minunilor, atât pentru intețiile personale, cât și pentru încetarea războilui, pentru cei sinistrați, pentru cei bolnavi și ajutorarea familiilor. Credincioșii care doresc să lase un acatist online îl pot trimite următoarea adresă de mail: contact@parohiasfanton.ro

8. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină, pe care vi le recomandăm.

9. Redirecționează 3.5% din impozitul tău către Parohia și Biserica ta Sf. Anton de Padova. Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de ajutor în plus bisericii tale. Într-o perioadă în care fiecare dintre noi e mai atent la cum își gestionează banii, să redirecționezi 3,5% din impozitul anual pe venit poate deveni mai important ca oricând pentru Biserică. Completând formularul 230 fie fizic și adus la Parohie (până la data de 15 mai), fie prin aplicația pusă la dispoziție de Parohie: htps://redirectioneazaimpozit.ro/parohiasfantoncolentina sau scanând codul QR pe cae îl găsiti pe flyerele de la intrare în Biserică, permiți redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit. Mulțumim frumos și vă asigurăm de rugăciunile noastre! Sfântul Anton de Padova să vă mijlocească tot harul și ajutorul de care aveți mai mare nevoie!

10. Copiii de la Prima Sfântă Impărtășanie sunt rugați ca după binecuvântarea finală să vină la capelă, iar ceilalți elevi sunt așteptați la sala de cateheză a parohiei.

11. Duminica 19 Martie 2023 după Sf. Liturghie de la orele 10:30 vom organiza “Cafeaua antoniană” pentru susținerea misiunilor Arhidiecezei noastre din Kenia, Africa. Vă invit pe toți pentru implicare și participare! Mulțumesc frumos și Dumnezeu să vă răsplătească!

- Ne-nchinăm Ție Cristoase și Te binecuvântăm!
- Căci prin Sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro