Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; RO - 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro

Săptămâna: 2 - 9 aprilie 2017

1. Calendarul săptămânii
2 D † DUMINICA a 5-a din Post; Sf. Francisc de Paola, pustnic;
3 L Ss. Alois Scrosoppi, pr.; Sixt I, pp.
4 M Sf. Isidor, ep. înv.
5 M Ss. Vincențiu Ferrer, pr.; Irina, m.
6 J Sf. Eutihie, patriarhul Constantinopolului
7 V Sf. Ioan Baptist de La Salle, pr.
8 S Ss. Iulia Billiart, călug.; Dionisiu, ep.
9 D † DUMINICA FLORIILOR; Fer. Ubald, călug.

2. Marți, 14 martie a.c., am început Trezena (13 Marți) de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, patronul bisericii noastre. Urmează Marțea a IV-a. Vă invităm să ne rugăm împreună și să parcurgem trezena participând la Sf. Liturghie, spovedindu-ne și împărtășindu-ne (pe cât este posibil) și aducând pâine, care va fi binecuvântată la sfârșitul rugăciunilor și împărțită tuturor.

3. În timpul Postul Mare, în Biserica noastră, ne rugăm Calea Sfintei Cruci Vinerea după Sf. Liturghie de la orele 18.00 (după ritualul Sf. Împărtășanii) și Duminica de la orele 17.30 înainte de Sf. Liturghie de seară. De asemenea, în timpul Postului Mare, Duminica facem și Adorație euharistică între orele 16.30 - 17.30. Vă invităm să participați la aceste momente de rugăciune.

4. În perioada 1 martie - 9 aprilie 2017, în București are loc campania 40 de Zile pentru Viaţă. Arhiepiscopul nostru Dr. Ioan Robu ne invită să sprijinim această iniţiativă prin rugăciune, post, și veghe de rugăciune (Veghe pașnică în stradă) care va avea loc în zona Spitalului Universitar de Urgenţă (pe Splaiul Independenței, vizavi de Spitalul Universitar de Urgență).

5. Toți copiii (inclusiv cei de la prima Sf. Împărtășanie) adolescenții și tinerii sunt așteptați după Sf. Liturghie la sala de cateheză. Dl. arheolog Daniel Spânu ne prezenta cateheza Vaticanul: o schiță istorică a statalității pontificale. Coriștii sunt rugați pentru repetiție în Biserică.

6. Săptămâna aceasta avem Prima Vineri și Prima Sâmbătă din lună, cu devoțiunile la Preasfânta Inimă a lui Isus și la Inima Neprihănită a Mariei. Vineri vom vizita bolnavii și persoanele în vârstă din parohie, iar seara înaintea Sf. Liturghii (orele 17.00 – 18.00) vom face Adorație euharistică.

7. Duminică, 9 aprilie a.c. vom celebra FLORIILE, începutul Săptămânii Mari, și totodată Ziua mondială a Tineretului Catolic la nivel diecezan. La Liturghia de la 10.30 vom binecuvânta ramurile. După-amiază suntem invitați să participăm cu toții (preoți, călugări, călugărițe, ministranți, copii, tineri și adulți) la procesiunea solemnă de Florii. Procesiunea va începe la orele 14.00 (13.45 adunarea tuturor) din fața Bisericii franceze Sacre Coeur și se va termina la Catedrala Sf. Iosif. La finalul procesiunii Arhiepiscopul Mitropolit Dr. Ioan Robu va prezida Sf. Liturghie de Florii în catedrala "Sf. Iosif". Este o ocazie de a mărturisi public credința noastră!

8. La ieșirea din biserică puteți procura revista Actualitatea Creștină; de asemenea găsiți Declarația 230 prin care puteți dona 2% din impozitul anual pe venit. Mulțumim frumos pentru bunăvoință!

NE INCHINĂM TIE, CRISTOASE, ȘI TE BINECUVÂNTĂM
CĂCI PRIN SFANTA TA CRUCE, AI RASCUMPĂRAT LUMEA!

Categories: Anunturi, Sf Anton