Săptămâna: 2 - 9 August 2020

1. Calendarul săptămânii
2 D † DUMINICA a 18-a de peste an Ss. Eusebiu de Vercelli, ep.; Petru Iulian Eymard, pr. (Porţiuncula)
3 L Sf. Martin, pustnic
4 M Sf. Ioan M. Vianney, pr. **
5 M Sfinţirea Bazilicii "Sf. Maria cea Mare" *
6 J SCHIMBAREA LA FAŢĂ A DOMNULUI; Fer. Octavian, ep.
7 V Ss. Sixt al II-lea, pp. şi îns., m. *; Caietan, pr. *
8 S Sf. Dominic, pr. **
9 D † DUMINICA a 19-a de peste an; Sf. Tereza Benedicta a Crucii (Edith Stein), fc. m., patroană a Europei

2. Duminică, 2 August este PORȚIUNCULA. De la mijlocul zilei precedente și Duminică toată ziua credincioșii pot dobândi indulgența plenară (o singură dată), în condițiile prescrise de Biserică: Vizitarea unei biserici; Spovada și Sf. Împărtăşanie; recitarea rugăciunilor: Crezul, Tatăl nostru şi cel puţin o rugăciune după intenţia Sfântului Părinte Papa (de exemplu Tatăl nostru, Bucură-te Marie, Slavă Tatălui etc.).

3. Joi celebrăm sărbătoarea SCHIMBAREA LA FAŢĂ A DOMNULUI; Vom celebra două Sfinte Liturghii la orele 10.30 și 18.00.

4. Sâmbătă, 8 August 2020, în cadrul Sfintei Liturghii solemne celebrate în Catedrala Sf. Iosif din Capitală la ora 10.30, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București va primi pallium-ul din mâna Mons. Miguel Maury Buendia, Nunțiu Apostolic în România. La celebrare vor fi prezenți și episcopii diecezelor sufragane. Sfânta Liturghie va fi transmisă în direct la TVR2, Maria TV și pe www.catedralaonline.ro. De asemenea, celebrarea va putea fi urmărită și pe ecranul din curtea Catedralei Sf. Iosif. Credincioșii care vor participa la celebrare în Catedrală, pentru a corespunde normelor sanitare stabilite de autorități pentru starea de alertă din cauza pandemiei, vor trebui să poarte mască de protecție și să respecte distanța sanitară.

5. Coroana Rozariului împotriva Coronavirusului: În această perioadă încercare pentru noi toți datorită epidemiei de Coronavirus ne rugăm în fiecare zi în biserica noastră Coronița Milostivirii divine și litania lauretană la orele 15:00 și transmitem live pe pagina de facebook a parohiei ( https://www.facebook.com/sfAntonColentina/). Vă invităm pe toți să vă uniți cu noi în rugăciune pentru a implora ajutorul și milostivirea divină.

6. La intrarea în Biserică găsiți revistele Actualitatea Creștină pe care vi le recomandăm.

7. Din data de 15 Mai se poate veni la Biserică și participa la Sfintele Liturghii, dar trebuie să se respecte precauțiile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. La participarea Sf. Liturghii care se celebrează în aer liber se cere menținerea distanței de 1,5 m între persoane; pentru participarea la Sfintele Liturghii care se celebrează în Biserică, se cere menținerea distanței de 2 m între persoane și purtarea măștii.

Laudat să fie Isus Cristos!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro