Săptămâna 2 - 9 Mai 2021

Calendarul Săptămânii:

2 D † DUMINICA a 5-a a Paştelui; Ss. Atanasie, ep. înv.; Antonin, ep.

3 L SS. FILIP ŞI IACOB, ap.

4 M Sf. Florian, m.

5 M Ss. Angelo, călug. m.; Gottard, ep.

6 J Ss. Benedicta, fc.; Petru Nolasco, călug.

7 V Ss. Roza Venerini, călug.; Ghizela, regină; Anton Pecerski, pustnic

8 S Fer. Ieremia Valahul, călug. **; Sf. Victor, m.

9 D † DUMINICA a 6-a a Paştelui Ss. Isaia, profet; Pahomie, pustnic

2 Luna Mai este desigur luna florilor dar totodată este luna închinată în mod deosebit Preasfintei Fecioare Maria. Vă invităm să stăruim în rugăciunea pe care am început-o anul trecut o dată cu venirea pandemiei intitulată “Coroana Rozariului împotriva coronavirusului”. Astfel, zilnic de la orele 15:00 ne vom ruga Coronița milostivirii divine, iar seara înainte de Sfintele Liturghii ne vom ruga de la orele 17:00 Sf. Rozariu și vom cânta litaniile la Maica Domnului. Lunea și Joia imediat după Coronița milostivirii divine de la orele 15:00 vom continua cu Sf. Rozariu. Atât coronița Milostivirii divine cât și Sf. Rozariu le vom transmite live pe pagina de facebook a parohiei noastre: https://www.facebook.com/sfAntonColentina/. Vă invităm pe toți să vă uniți de acasă cu noi în rugăciune pentru a implora ajutorul și milostivirea divină.

4. Am început Trezena sau cele 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Foile pentru rugăciuni le găsiți la intrarea în Biserică. Pentru a urma cele 13 Marti se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Impărtăsanie, dacă este posibil, și un mic post sau o mică renunțare. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată la sfârșitul Liturghiei și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci.

3. "Pace acestei case!" (Luca 10,5) Am terminat programul oficial de sfințire a caselor sau binecuvântarea locuințelor. Multumesc frumos tuturor celor care au primit vizita preotului și Dumnezeu să vă copleașească cu harurile Sale și totodată să vă răsplăteacă pentru participarea la viața cultului nostru catolic. Pentru reprogramare va rugăm să anunțati la biroul parohial sau telefonic pe mobil 0765050310 sau pe fix 0212410785.

4. Săptămâna aceasta avem Prima Vinere și prima Sâmbăta din lună. Vineri voi vizita bolnavii și persoanele în vârstă din parohie. Seara la Sf. Sfintei Liturghii de la orele 18.00 vom face adorație euharistica în fata Preasfântului Sacrament. 

Cristos a înviat!

Adevarat a înviat!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București

Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina

Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;

Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro