Duminică, 2 - 9 octombrie 2022

1. Calendarul săptămânii
D † DUMINICÂ a 27-a de peste an Ss. Îngeri Păzitori
3 L Ss. Dionisie Areopagitul; Candida, m.; Ff. Constantin Ignaţiu Bogdánffy, ep. m.; Crescenţiu, pr. m.
4 M Sf. Francisc din Assisi **
5 M Sf. Faustina Kowalska, călug. *; Ff. Albert Marvelli; Bartolo Longo
6 J Sf. Bruno, pr. *
7 V Sf. Fc. Maria, Regina Rozariului **
8 S Ss. Ioan Calabria, pr.; Pelagia, fc. m.
9 D † DUMINICÂ a 28-a de peste an Ss. Dionisie, ep. şi îns., m.; Ioan Leonardi, pr.; Abraham, patriarh

2. Marți,18 Octombrie 2022, începem Novena sau cele 9 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul spiritual al Bisericii noastre. Pentru a urma Novena de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, de asemenea un mic post sau o mică jertfă conform stării și sănătății proprii. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci.

3. Luna octombrie este în Biserica Catolică mai ales luna Sfântului Rozariu și luna misiunilor. Sf. Rozariu este rugăciunea închinată Mariei, Maicii Domnului, și este supranumită rugăciunea rozelor sau a trandafirilor. Prin Sf. Rozariu și mijlocirea Sfintei Fecioare Maria, de asemenea, a Sfintei Tereza a pruncului Isus, patroana misiunilor vrem ca angajarea noastră misionară să fie mai vie si mai rodnică. Vă invităm să ne rugăm zilnic Rozariul si totodată să luăm acasă “Cutia speranței” adică acea cutie misionară în care adunăm caritatea noastră pentru întrajutorarea misiunilor Arhidiecezei din Kenia: Turbi și Hurry Hills. Cutia o găsiți la intrarea în Biserică. Orice faptă bună contează! Mulțumim frumos!

4. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton pe care vi le recomandăm.

5. Duminică, 9 octombrie 2022, va avea loc în București tradiționala procesiune cu relicva Sf. Papă Ioan Paul al II-lea, anticipând sărbătoarea Sfântului Ioan Paul al II-lea, comemorat în calendarul catolic în ziua de 22 octombrie.
Procesiunea va porni de la monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, situat în apropierea sediului Nunțiaturii Apostolice din București (la intersecția străzilor Bd. Schitu Măgureanu cu Str. Pictor C. Stahi, în vecinătatea Parcului Cișmigiu) și va fi condusă de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București.
Program:
ora 15.15: Credincioșii, preoții, persoanele consacrate și ministranții se vor reuni la monumentul Sf. Ioan Paul al II-lea
ora 15.30: Sf. Rozariu în fața monumentului, în prezența ÎPS Aurel Percă
ora 16.00: Celebrare liturgică prezidată de Păstorul Arhidiecezei și binecuvântare cu relicva Sf. Papă Ioan Paul al II-lea
ora 16.15: Procesiunea va porni spre Catedrala Sf. Iosif
ora 16.45: Sf.Liturghie solemnă în Catedrala Sf. Iosif, prezidată de ÎPS Aurel Percă
Toți sunt invitați să participe la procesiune, care este un prilej de comuniune și de mărturisire în public a credinței catolice.

6. După binecuvântarea finală, toți copii și tinerii sunt așteptați la cateheză.

7. Săptamâna aceasta avem prima Vinere și prima Sâmbată din lună cu devoțiunile la Inima Preasfântă a lui Isus și Inima Neprihănită a Mariei. Voi vizita bolnavii și persoanele în vârstă pentru Spovadă și Sf. Împârtășanie. De la ora 17:00 pâna la ora 18:00 vom face adorație euharistică în fața Preasfântului Sacrament. 

8. Dragi adolescenți și tineri, Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului vă invită weekendul următor, la primele două evenimente din programul pastoral. Primul va avea loc sâmbăta următoarea, 8 octombrie, și va consta în Deschiderea noului An Pastoral al tinerilor. Despre acest eveniment veți găsi detalii și la avizier. Al doilea eveniment reprezintă procesiunea cu relicva Sf.-lui Părinte Ioan Paul al II-lea pe străzile din București. La acest eveniment vă puteți implica ca voluntari sau pelerini. Dacă doriți să vă implicați ca voluntari, sunteți așteptați la sediul Centrului Diecezan, începând cu ora 14:00. La ambele evenimente sunteți așteptați cu drag!

Lăudat să fie Isus Cristos!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro

Categories: Sf Anton