Săptămâna: 20 - 27 Decembrie 2020

1. Calendarul săptămânii
20 D † DUMINICA a 4-a din Advent; Sf. Zeferin, pp. m.
21 L Ss. Petru Canisiu, pr. înv. *; Mihea, profet
22 M Sf. Francisca Cabrini,
23 M Sf. Ioan de Kety, pr. *
24 J Ss. Strămoşi ai lui Isus; Tarsila, fc.
25 V † NAŞTEREA DOMNULUI (CRĂCIUNUL); Ss. Eugenia, m.; Anastasia, m.
26 S SF. ŞTEFAN, primul martir
27 D † SF. FAMILIE: Isus, Maria şi Iosif; Sf. Ioan, ap. şi ev.

2. Joi, 24 Decembrie cu Sf. Liturghie de la orele 6:50 încheiem Novena de Crăciun.

3. Joi, 24 Decembrie, Ajunul Crăciunului: Sfânta Liturghie din Noaptea de Crăciun la orele 18:00. De la orele 17:00 puteti participa la Sf. Rozariu, iar de la 17:45 corul parohiei condus de dl organist Gabriel PETRESCU va prezenta un scurt program de colinde. Pentru respectarea măsurilor sanitare impuse de pandemie la Sf. Liturghii, dacă este necesar, vă rugăm să folosiți și Capela de la subsolul Bisericii (intrarea se poate face pe ușa laterală din stânga Bisericii sau direct din Biserică pe ușa de la statuia Maicii Domnului). De asemenea, dacă e necesar se poate folosi și sala de cateheză. În ambele locații vom asigura trasmisie audio-video. Pentru Sf. spovadă cu cel putin o oră înainte de Sf. Liturghie doi preoți vor fi la dispoziția Dvs la scaunele de spovadă.

4. Vineri, 25 Decembrie, Naşterea Domnului - Crăciunul: Sfintele Liturghii la orele 10:30 şi 18:00. De la orele 9:45 puteți participa la Sf. Rozariu, iar la 10:30 va incepe Sf. Liurghie. După Sf. Liturghie va urma un scurt program artistic susținut de corul parohiei condus de dl organist Gabriel PETRESCU și Ansamblul de copii și tineret "Antonian" - Dna maestru coregraf Roxana SAMOILĂ. Pentru Spovada puteti veni cu cel putin o ora înainte de Sf. Liturghie. Pentru respectarea măsurilor sanitare impuse de pandemie la Sf. Liturghii, dacă este necesar, vă rugăm să folosiți și Capela de la subsolul Bisericii (intrarea se poate face pe ușa laterală din stânga Bisericii sau direct din Biserică pe ușa de la statuia Maicii Domnului). De asemenea, dacă e necesar se poate folosi și sala de cateheză. În ambele locații vom asigura trasmisie audio-video.

5. Sâmbătă, 26 Decembrie, A doua zi de Crăciun: Sf. Ştefan, primul martir. Sfintele Liturghii la orele 10:30 şi 18:00

6. Duminică, 27 Decembrie, SF. FAMILIE: ISUS, MARIA ȘI IOSIF. Sf. Liturghii la orele 10:30 şi 18:00

7. La data de 10 Octombrie 2020 s-a deschis în Arhidieceză anul pastoral trienal 2020-2023. În primul an pastoral, 2020-2021 se va prezenta Liturgia înțeleasă ca celebrare și viață. În timpul Adventului vom reflecta împreună Duminica asupra importanței temei liturgiei cu ajutorul catehezelor propuse de Oficiul pentru pastorala liturghică și Oficiul pentru cateheza din Arhidieceza. A patra Duminică este dedicată temei: Cuvântul lui Dumnezeu şi liturgia.

8. În timpul Adventului, toți copiii, adolescenții și tinerii parohiei, precum și toți cei de bunăvoință sunt invitați să participe la “Atelierul lui Moș Crăciun”. Lucrurile manuale, felicitările și decorațiunile de Crăciun sunt expune la intrarea în Biserică iar ofertele benevole sunt destinate pregătirii unui dar de Crăciun pentru bolnavii, persoanele în vârstă și săracii din parohia noastră și nu numai. Multumesc tuturor celor care au participat și s-au implicat în reușita acestei activități în parohia noastră.

9. La ieșirea din Biserică puteți procura revistele Actualitatea creștină, Mesagerul Sf. Anton și calendarele bisericești pentru 2021.

10. După Sf. Liturghie toți elevii sunt așteptați la sala de cateheza pentru o scurtă pregătire religioasă. Coriștii sunt rugați să participe la repețiile pentru Crăciun.

Advent binecuvântat și Crăciun fericit!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro