Săptămâna: 20 - 27 Februarie 2022

1. Calendarul Săptămânii:
20 D † DUMINICA a 7-a de peste an; Sf. Elefterie, ep.
21 L Sf. Petru Damian, ep. înv. *
22 M CATEDRA SF. AP. PETRU; Sf. Margareta din Cortona, călug.
23 M Sf. Policarp, ep. m. **
24 J Fer. Marcu de Marconi, pr. UP
25 V Sf. Cezar, medic
26 S Sf. Alexandru, ep.
27 D † DUMINICA a 8-a de peste an; Ss. Gabriel al Maicii Îndurerate, călug.; Grigore de Narek, abate înv.

2. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton, pe care vi le recomandăm.

3. După binecuvântare toți copiii de la Prima Sf. Împărtășanie sunt așteptați la capela Bisericii, iar adolescenții, tinerii de la Mir și ceilalți elevi la sala de cateheză.

4. La ieșirea din biserică găsiți Declarația 230 pentru anul fiscal 2021. Toți cei care au lucrat anul trecut puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 3,5% din impozitul anual pe venit. Trebuie să completați declarația cu datele de identificare a contribuabilului și să semnați în partea de jos. Mulțumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia noastră.

5. Ia si citește! Așa cum odinioară Sf. Augustin a ascultat de inspirațiile Duhului Sfânt și s-a apropiat de cuvântul lui Dumnezeu și a început să citească Biblia sau Sf. Scriptură, tot astfel vă îndemnăm ca la ieșirea din Biserică să împrumutați o carte din biblioteca parohiei noastre. Astăzi vă recomandăm trei cărți de credință. Prima este cărticica "Deschideți poarta credinței! Dumnezeu vrea să rămână în casa ta". Trăirea credinței se poate asemăna cu un drum de-a lungul căruia suntem invitați de Tatăl ceresc să-l cunoaștem pe Isus și să devenim tot mai asemănători cu El în gânduri, sentimente și fapte. Poarta credinței este mereu deschisă pentru noi. Limbajul accesibil și frumoasa prezentarea grafică transformă citirea acestei cărticele într-o lectura foarte plăcută. A doua recomandare este "Maria in aparițiile sale" de pr. Claudiu Dumea. Aparițiile Sfintei Fecioare Maria la Loreto, Guadalupe, Lourdes, Fatima și Akita au fascinat, atras, uimit, încântat, chemat la credință, îndemnat la rugăciune și vindecat oamenii. Autorul ne invită să ne întâlnim și noi cu Fecioara Maria și asemenea misticilor îndrăgostiți de ea să putem și noi spune: "Mi-ai răpit inima, sora mea, mireasa mea, mi-ai răpit inima numai cu o privire!" A treia recomandare este o cărticică încântătoare, "Marie arată-ne calea". Autorul ne invită să îl întâlnim pe Dumnezeu urmând calea pe care ne conduce Maria de la primirea Duhului Sfânt până la înălțarea la cer.

6. Dragi adolescenți și tineri, Centrul diecezan pentru Pastorația Tineretului vă invită Sâmbăta 26 Februarie a.c. la teatru pentru Festivalul Tinereții. Evenimentul va începe la ora 14:00 și va avea loc la Teatrul Țăndărică. Pentru cei care din motive obiective nu se pot deplasa până la teatru se va transmite și pe Facebook. Spectator sau actor, toată lumea din sală va avea parte de atenție! Intrarea este gratuită. Detalii despre temă veți găsi la avizier.

7. Coriștii sunt rugați să participe la repetițiile de la cor.

Lăudat sa fie Isus Cristos!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro