Anunțuri, Duminică 20 Iunie 2021

1. Calendarul Săptămânii:
20 D † DUMINICA a 12-a de peste an; Fer. Margareta Ball, văduvă, m.
21 L Sf. Alois de Gonzaga, călug. **
22 M Ss. Paulin de Nola, ep. *; Ioan Fisher, ep.,
şi Thomas Morus, m. *; Niceta de Remesiana, ep.
23 M Sf. Iosif Cafasso, pr.
24 J † NAŞTEREA SF. IOAN BOTEZĂTORUL
25 V Sf. Wilhelm, abate
26 S Ss. Ioan şi Paul, m.; Josemaria Escriva, pr.
27 D † DUMINICA a 13-a de peste an; Sf. Ciril din Alexandria, ep. înv.

2. Joi în sărbătoarea NAŞTEREA SF. IOAN BOTEZĂTORUL vom celebra două Sf. Litughii: dimineată la 6:50 – Sf. Liturghie cu Laude și seara la orele 18:00.

3. La intrare in Biserica si la avizier găsiți afişul pentru întâlnirea ÎPS Aurel Percă cu familiile şi credincioşii din Arhidieceză la Mănăstirea carmelitană de la Ciofliceni, Sâmbătă 17 iulie 2021. Cu această ocazie va avea loc deschiderea la nivel diecezan a Anului pastoral propus de Sfântul Părinte papa Francisc "Familia Amoris Laetitia". Deschiderea anului pastoral îmbracă forma unui pelerinaj pe care îl propunem tuturor credincioşilor, din toate parohiile Arhidiecezei cu gândul de a ne încredinţa împreună Domnului şi Sfintei Fecioare Maria. După cum este trecut şi pe afiş credincioşii se pot deplasa fie cu mijloace proprii, fie cu autocarul, ori microbuzul. Pentru parohiile din Bucureşti există alternativa înscrierii pe liste la parohii şi deplasarea la şi de la mănăstire cu autocarul la prețul de 25 lei de persoană dus şi întors.

4. Din 22 iunie 2021 Asociaţia Caritas Bucureşti, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romano Catolică de Bucureşti, Asociaţia Mişcarea Creştină a Lucrătorilor şi Asociaţia medicilor catolici deschide porţile Centrului de resurse Sfânta Faustina. Centrul işi propune să contribuie la redescoperirea, valorizarea şi legarea reţelelor formale si informale, stimularea folosirii resurselor instituţionale şi a celor umane care sunt deja prezente în teritoriul Arhidiecezei de Bucureşti. Centrul de resurse Sfânta Faustina contribuie la răspândirea unei culturi a solidarităţii trăind subsidiaritatea prin sensibilizarea comunităţii creştine, dar si a societăţii civile astfel încât problemele să se cunoască şi să obţină un răspuns responsabil în sprijinul celor care au mai mare nevoie. Este deschis tuturor parohiilor si ONG-urilor de inspiraţie creştină, catolică din Arhidieceza de Bucureşti. În cadrul centrului este promovat voluntariatul realizat de către specialişti (avocaţi, juristi, medici, psihiatri, preoţi, asistenţi sociali, consultanţi financiari, etc.)
Centrul are 4 mari direcţii:
- Serviciul se asistenţă comunitară – serviciu social destinat tuturor membrilor comunităţilor parohiale (consiliere socială, juridică, medicală, mediere locuri de muncă);
- Proiectul “Network” - grup suport pentru ONG-urile si parohiile din Arhidieceza de Bucuresti;
- Proiectul ”Acasă”, proiect pentru susținerea întoarcerii asistate, acasă, a românilor aflaţi in Marea Britanie şi care suportă efectele pandemiei si a Brexit-ului
- Proiectul “Dreptul la pensie” pentru susţinerea persoanelor în accesare instituţiilor de resort din ţară si străinătate pentru obţinerea drepturile băneşti rezultate în urma contractelor de muncă avute in ultimii ani pe teritoriul Italiei.

5. La ieșirea din Biserica găsiți revista Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton pe care vi le recomandăm.

Lăudat să fie Isus Cristos! In veci! Amin.

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro