Duminică, 20 - 27 Noiembrie 2022

1. Calendarul săptămânii
20 D † CRISTOS, REGELE UNIVERSULUI; Ss. Grigore Decapolitul; Edmund, rege
21 L Prezentarea la Templu a Sf. Fc. Maria **
22 M Sf. Cecilia, fc. m. **
23 M Ss. Clement I, pp. m. *; Columban, abate *; Lucreţia, m.
24 J Ss. Martiri din Vietnam ** LN
25 V Sf. Ecaterina din Alexandria, fc. m. *
26 S Ss. Siriciu, pp.; Leonard, pr.
27 D † DUMINICA 1-a din Advent; Sf. Virgil, ep.

2. Duminică, 20 Noiembrie 2022, în Solemnitatea Domnului Nostru Isus Cristos, Regele Universului celebrăm Ziua mondială a tineretului Catolic la nivel local. Colecta din această Duminică este pentru Seminar. În această Solemnitate vom face adorație euharistică în fața Preasfântului Sacrament împreună cu întreaga Biserică Catolică. Programul Adorației euharistice în Biserica noastră începe la sfârșitul Sf. Liturghii de la orele 10:30 și va continua până la orele 18:00, când va începe Sf. Liturghie de seară.

- Adorația copiilor și a tinerilor: 12:00 - 12:45
- Adorația personală 12.45 - 17:00
- Adorație comunitară 17:00 - 18:00

De ce trebuie să-L adorăm pe Dumnezeu?

Orice om în măsură să înțeleagă că este creatură a lui Dumnezeu îl va recunoaște și îl va adora pe Creatorul său; totuși, adorația creștină nu vede numai măreția, atotputernicia și sfințenia lui Dumnezeu. Îngenunchem și în fața iubirii divine, care, în Isus Cristos, s-a făcut om.

Cine îl adoră pe Dumnezeu cu adevărat îngenunchează în fața Lui sau se prosternă; în aceste gesturi se exprimă adevărata realitate a raportului dintre om și Dumnezeu: noi suntem mici și Dumnezeu este mare; în același timp, omul nu este niciodată atât de mare ca atunci când îngenunchează în fața lui Dumnezeu în act de dăruire liberă.

Necredinciosul care este în căutarea lui Dumnezeu și începe să se roage poate să găsească în acest mod calea spre Dumnezeu.
(din YOUCAT - Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri, nr. 485)

Pentru Fericitul Charles de Foucauld adoraţia este act de credinţă.

”Euharistia este Isus, este cu totul Isus!... În Sfânta Euharistie, eşti în întregime, viu, Preaiubitul meu Isus, la fel de deplin cum erai în casa Sfintei Familii din Nazaret… cum erai în mijlocul apostolilor tăi”.

3. Marți,18 Octombrie 2022, am început Novena sau cele 9 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul spiritual al Bisericii noastre. Pentru a urma Novena de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, de asemenea un mic post sau o mică jertfă conform stării și sănătății proprii. Cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci. Urmează Marțea a V-a.

4. La ieșirea din Biserică găsiți revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton pe care vi le recomandăm, si de asemenea calendarele bisericesti pentru 2023.

5. Duminica viitoare începem Adventul, timpul de pregătire pentru sărbătoarea Crăciunului. Sâmbată 26 noiembrie 2022, în cadrul Sf. Liturghii de la orele 18:00 vom binecuvânta coroana de Advent. În timpul Adventului, îi invităm pe toți copiii, adolescenții și tinerii din parohie și precum și toți cei de bunăvoință să participe la “Atelierul lui Moș Crăciun”.

Atelierul va avea loc Sâmbăta în sala de cateheză a parohiei noastre.

Activitatea comună și voluntară are un scop caritabil, iar lucrurile manuale și frumoase pe care le vom face împreună le vom expune la intrarea în Biserică pentru a fi achizitionate cu o ofertă benevolă în vederea pregătirii unui dar cu ocazia sărbătorii Crăciunului pentru cei bolnavi, săraci și în vârstă. Împreună pentru face mai mult bine!

Programul Atelierului 2022:
- Sâmbătă, 26 Noiembrie, de la orele 14:00
- Sâmbătă, 3 Decembrie, de la orele 14:00
- Sâmbătă, 10 Decembrie, de la orele 14:00

Vă așteptăm cu drag,
pr. paroh ANDREI Ciprian

Lăudat să fie Isus Cristos!


Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro