Săptămâna: 21 - 28 Aprilie 2019

1. Calendarul Săptămânii:
21 D † NVIEREA DOMNULUI (PAŞTELE) Sf. Anselm, ep. înv.
22 L Ss. Soter şi Caius, pp.; Leonida, m.
23 M Ss. Gheorghe, m.; Adalbert, ep. m.
24 M Ss. Fidel din Sigmaringen, pr. m.; Maria a lui Cleofa şi Salomea; Egbert, călug.
25 J Sf. Marcu, ev.
26 V Sf. Anaclet, pp.
27 S Sf. Zita, fc. UP
28 D † DUMINICA a 2-a a Paştelui; Ss. Petru Chanel, pr. m.; Ludovic M. Grignion de Montfort, pr.; Valeria, m.

2. DUMINICA PAŞTELUI, 21 Aprilie: Sfintele Liturghii: la orele 10.30 şi 18.00; A DOUA ZI DE PAŞTE , Sfintele Liturghii: la orele 10.30 şi 18.00; A TREIA ZI DE PAŞTE Sfânta Liturghie: la orele 18.00 cu Trezena la Sf. Anton, sfântul minunilor și patronul Bisericii.

3. Marți, 19 Martie 2019, am început Trezena sau cele 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Acatistele pentru trezeză le găsiți la ieșirea din Biserică. Pentru a urma cele 13 Marti de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovada și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, și un mic post sau o mică jerfă. Conform tradiției cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special săracilor. Urmează Marțea a VI-a.

4. Cu mare bucurie vă anunțăm că s-au deschis înscrierile pentru pelerinajul organizat de Arhidieceza noastră cu ocazia vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc în România și a celebrării Sfintei Liturghii pe care o va prezida în Catedrala Sfântul Iosif, în după-amiaza zilei de 31 mai 2019. Pentru a putea participa la pelerinaj, este absolut necesar să vă înscrieți online pe site-ul de internet:
inscrieri.papalabucuresti.ro.
Regăsiți adresa de înscriere și pe afișele de la biserică. Sistemul online este foarte ușor de utilizat; înscrierea durează doar un minut. Vi se vor cere datele dvs. personale. Înscrierile sunt individuale, inclusiv pentru copiii de orice vârstă. Vă puteți înscrie ca pelerin sau ca voluntar; găsiți detalii despre înscrierea ca voluntar tot pe site. Înscrierile se închid pe data de 30 aprilie 2019. Persoanele care nu au acces la sistemul online sau întâmpină dificultăți cu înscrierea sunt invitate să vină la biroul parohial sau la Centrul de înscrieri ai Arhiepiscopiei de lângă Librăria Sf. Iosif, Str. G-ral Berthelot, 19 010164 București, Tel. +40 212015410 Email: inscrieri @ arcb.ro; Program de asistență pentru înscrieri: Luni – Sâmbătă: 9.00 – 11.00 miercuri şi vineri: 16.00 – 18.00.

5. Arhiepiscopia Romano-Catolică de București dorește să-i fie alături Papei Francisc în vizita sa în România, oferind posibilitatea ca un grup de credincioși din Arhidieceză, însoțiți de doi preoți, să meargă în pelerinaj organizat la Șumuleu-Ciuc, Iași și Blaj. În acest scop, s-a lansat platforma online pelerinaje.arcb.ro, unde doritorii se pot înscrie pentru unul din cele trei locuri de pelerinaj, completând un formular foarte simplu, în câțiva pași. La accesarea platformei, se oferă detalii despre organizarea fiecărui pelerinaj în parte. Sunt disponibile câte 100 de locuri pentru fiecare loc de pelerinaj. Locurile se ocupă în ordinea înscrierii. După ocuparea locurilor disponibile, procedura de înscriere se va închide automat. Fii și tu alături de Papa Francisc în acest pelerinaj!

6. La ieșirea revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton. De asemena mai gășiți Declarația 230 prin care puteți susține parohia prin direcționarea a până la 2% din impozitul anual pe venit. Mulțumim celor care ajută și pe această cale parohia noastră.

Cristos a înviat! Adevărat a înviat!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115, Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785;www.parohiasfanton.ro