Săptămâna: 21 - 28 Februarie 2021

1. Calendarul Săptămânii:
21 D † DUMINICA 1 din Post; Sf. Petru Damian, ep. înv.
22 L CATEDRA SF. APOSTOL PETRU; Sf. Margareta din Cortona, călug.
23 M Sf. Policarp, ep. m. *
24 M Fer. Marcu de Marconi, pr. R.
25 J Sf. Cezar, medic
26 V Sf. Alexandru, ep. R.
27 S Sf. Gabriel al Maicii Îndurerate, călug. R.
28 D † DUMINICA a 2-a din Post; Sf. Roman, abate; Fer. Antonia, călug.

2. Anul acesta sfințirea caselor sau binecuvantarea locuințelor va avea loc după sărbătorarea Paștelui. Cei care care doresc binecuvântarea până la Sărbătoarea Paștelui sunt rugați să se anunțe la biroul parohial sau telefonic pe fix 0212410785 sau mobil 0765050310.

3. Miercuri, 17 Februarie 2021, am început Postul Mare. În timpul Postului Mare în Biserica noastră ne vom ruga Calea Sfintei Cruci în zilele de Vineri și Duminică de la orele 17:30. Va învităm să parcurgem împreună în aceste zile drumul pătimirilor Mântuitorului nostru Isus Cristos. De asemenea, în timpul Postului suntem invitați să luăm acasă Cutia Speranței pentru a aduna acolo caritatea sau pomana noastră prin care sprijinim cele două misiuni ale Arhidiecezei noastre din Kenia, Africa.

4. Dragi adolescenți și tineri, Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului, vă invită Sâmbăta viitoare, 27 februarie, la o întâlnire de reculegere ce va avea loc la Mănăstirea “Sfânta Agnes” din Popești-Leordeni. Programul va începe la ora 10:00 și va cuprinde Sfânta Liturghie și Calea Sfintei Crucii. Va exista și posibilitatea de spovadă pentru cei care doriți. Tema: „Descoperă comoară din tine!”. Mai multe detalii veți găsi la coordonatorul grupului din parohie Sohterus Maria și la avizier. Sunteți așteptați cu drag!

5. La ieșirea din Biserică revistele Actualitatea creștină și Mesagerul Sf. Anton, precum Declarația 230 pentru anul fiscal 2020. Toți cei care au lucrat anul trecut puteți susține parohia noastră prin direcționarea a până la 3,5% din impozitul anual pe venit. Trebuie să completați declarația doar cu datele de identificare a contribuabilului și să semnați în partea de jos. Multumim tuturor celor care ajută și pe această cale parohia noastră. Vă asigur de rugăciunile mele, în special prin mijlocirea Sf. Anton de Padova.

- Ne-nchinăm Ție Cristoase și Te binecuvântăm!
- Căci prin Sfânta Ta Cruce ai răscumpărat lumea!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro