Săptămâna, 21 – 28 Mai 2023

1. Calendarul săptămânii
21 D † DUMINICA a 7-a a Paştelui; Ss. Cristofor Magallanes, pr. şi îns., m.; Elena, mama împ. Constantin; Eugen de Mazenod, ep.
22 L Ss. Rita din Cascia, călug. *; Emil, m.
23 M Sf. Dezideriu, ep. m.
24 M Ss. Fc. Maria, Ajutorul Creştinilor; Donaţian şi Rogaţian, m.
25 J Ss. Beda Venerabilul, pr. înv. *; Grigore al VII-lea, pp. *; Maria Magdalena de'Pazzi, fc. *
26 V Sf. Filip Neri, pr. **
27 S Sf. Augustin din Canterbury, ep. * PP
28 D † COBORÂREA SF. DUH (RUSALIILE); Sf. Gherman, ep.

2. Luni, 22 Mai în comemorarea liturgică a Rita din Cascia, călug., sfânta cauzelor imposibile, vom celebra două Sfintei Liturghii: dimineața la orele 06:50 și seara la18:00. În cadrul Sfintei Liturghii de seară vom binecuvânta și trandafirii. Sfânta Rita din Cascia, roagă-te pentru noi!

3. Luna Mai este în tradiția Bisericii luna închinată Sfintei Fecioarei Maria. Vă invităm ca în această lună să stăruim în rugăciune și să ne rugăm zilnic Sf. Rozariu înainte de Sfintele Liturghii, în special de seară: astfel de la orele 17:00 ne vom ruga Sf. Rozariu și vom cânta litaniile la Maica Domnului; Lunea și Joia imediat după Coronița milostivirii divine de la orele 15:00. Să ne rugăm împreună Mariei, Regina păcii, pentru încetare războiului și pacea lumii întregi.

4. Continuăm Trezena de rugăciuni la Sf. Anton de Padova, sfântul minunilor și patronul Bisericii noastre. Marți 14 Martie 2023. Pentru a urma Trezena sau cele 13 Marți de rugăciuni la Sf. Anton se recomandă participarea la Sfintele Liturghii, Spovadă și Sf. Împărtășanie, dacă este posibil, și, de asemenea, un mic post sau o mică jertfă conform stării și sănătății proprii. Cinstitorii Sf. Anton aduc la Biserică pâine, care va fi binecuvântată și apoi împărțită tuturor, în special celor săraci. Vă invităm să ne rugăm prin mijlocirea Sf. Anton, sfântul Minunilor, atât pentru intențiile personale, cât și pentru încetarea războiului, pentru cei sinistrați, pentru cei bolnavi și ajutorarea familiilor. Credincioșii care doresc să lase un acatist online îl pot trimite următoarea adresă de mail: contact@parohiasfanton.ro.

5. Redirecționează 3.5% din impozitul tău către Parohia și Biserica ta Sf. Anton de Padova. Fără să te coste nimic în plus, redirecționând, oferi un strop de ajutor în plus Bisericii tale. Într-o perioadă în care fiecare dintre noi e mai atent la cum își gestionează banii, să redirecționezi 3,5% din impozitul anual pe venit poate deveni mai important ca oricând pentru Biserică. Completând formularul 230 fie fizic și adus la Parohie (până la data de 15 mai), fie prin aplicația pusă la dispoziție de Parohie: htps://redirectioneazaimpozit.ro/parohiasfantoncolentina sau scanând codul QR pe care îl găsiți pe flyerele de la intrare în Biserică, permiți redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit. Mulțumim frumos și vă asigurăm de rugăciunile noastre! Sfântul Anton de Padova să vă mijlocească tot harul și ajutorul de care aveți mai mare nevoie!

6. Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului îi invită pe adolescenți, tineri și coordonatorii lor de grup, la două evenimente care vor avea loc în perioada următoare. Primul eveniment se referă la o Veghe de rugăciune internațională, pregătitoare pentru Sărbătoarea Rusaliilor (eveniment realizat în colaborare cu Centrul de Comunicații Sociale și Grupul tinerilor de la Catedrală) care va avea loc în catedrala ”Sfântul Iosif”, sâmbăta următoare, începând cu ora 22. Al doilea eveniment va avea loc sâmbătă, 3 iunie 2023, și va consta într-o ieșire de o zi la munte cu tinerii diecezei. Pentru al doilea eveniment se realizează înscrieri până duminica următoare 28 mai. Mai multe detalii la avizierul parohial.

7. ÎPS Aurel PERCĂ, Arhiepiscop Mitropolit de București, ne adresează invitația de a participa, la Pelerinajul organizat la BAZILICA PALEOCRESTINA din Niculițel, Județul Tulcea, ce va avea loc în ziua de Joi, 1 Iunie 2023. Acest pelerinaj la mormântul martirilor Zotic, Atal, Camasie și Filip, se vrea a fi o tradiție a manifestărilor anuale de venerare a martirilor din primele secole din ținutul dobrogean. Pământul Dobrogei ascunde în sine mărturii nenumărate ale existentei creștinismului pe aceste meleaguri încă din perioada romană și a Bisericii din catacombe. Transportul cu autocarul: 95 lei/persoană. Înscrieri la numărul de tel: +40 722 268 415 sau la parohie.

8. După binecuvântare toți copiii de la Prima Sfântă Împărtășanie sunt așteptați la capela de la subsolul Bisericii, iar ceilalți la sala de cateheză.

Cristos a înviat! Adevărat a înviat!

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București
Parohia Sfântul Anton de Padova - Colentina
Str. Magnoliei, Nr. 113-115; 022793 - Bucureşti, Sector 2;
Tel/Fax. 021/2410785; www.parohiasfanton.ro